Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση Σ.Δ.Α. Δωδεκαννήσου για την επίθεση κατά συναδέλφου στη Ρόδο από ομάδα οδηγών ταξί

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Ν. Δωδεκανήσσου, όπως τη βρήκαμε σε τοπική ιστοσελίδα. Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. δεν γνωρίζει κάτι περισσότερο για το σωματείο αυτό που φέρεται να είναι νεοσύστατο, αν και υπάρχουν αναφορές για σωματείο με ταυτόσημο όνομα εδώ και πολλά χρόνια στο διαδίκτυο. Ελπίζουμε κάποιος συνάδελφος από τη Ρόδο να μας διαφωτίσει περισσότερο (με e-mail) για το σωματείο αυτό. 

To σωματείο Δημοτικών Αστυνόμων νομού Δωδεκανήσου καταγγέλλει την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε στις 2/6/2012 συνάδελφος σε εντεταλμένη υπηρεσία από ομάδα οδηγών ταξί έξω από την είσοδο του τουριστικού λιμένα, επειδή βεβαίωσε παράβαση σε σταθμευμένο σε διπλή σειρά Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Καταγγέλλουμε κάθε συμπεριφορά που ξεφεύγει από τα πλαίσια του νόμιμου και έχει βίαιη κατάληξη σε βάρος συναδέλφων που το μόνο που προσπαθούν να κάνουν είναι το καθήκον τους προς όφελος των πολιτών. Δεν θα ανεχτούμε και δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε τα εξιλαστήρια θύματα κανενός. Δεν θα αφήσουμε να υπάρξει πρώτα θύμα για να βρεθεί λύση σε ένα πρόβλημα που εμείς δεν είμαστε καν μέρος του.

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε:

1. Το σωματείο επαγγελματιών οδηγών ΤΑΞΙ Ρόδου να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να λύσουν τα δικά τους προβλήματα ξεσπώντας σε συναδέλφους και ενεργώντας σε ομάδες των πέντε ατόμων, ας γνωρίζουν ότι οι πράξεις έχουν και συνέπειες. Επίσης να κοινοποιήσει στο σωματείο μας και στον καθημερινό έντυπο Τύπο του νησιού τον αριθμό των ταξί που επιτρέπεται να σταθμεύουν σε κάθε πιάτσα στην πόλη της Ρόδου.

2. Το τμήμα κυκλοφορίας και στάθμευσης της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας να σταματήσει τη διάθεση συναδέλφων έξω από την είσοδο του τουριστικού λιμένα για τη βεβαίωση παραβάσεων του Κ.Ο.Κ. και για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, ωσότου βρεθεί ουσιαστική λύση στο πρόβλημα που δημιουργείται στο σημείο λόγω της στάσης των ανοιχτών λεωφορείων και της ανεξέλεγκτης στάθμευσης των ταξί. Η βεβαίωση παραβάσεων του Κ.Ο.Κ. και η ρύθμιση της κυκλοφορίας δεν είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της υπηρεσίας μας. Έτσι δεν τίθεται θέμα αναρχίας και ανομίας στο συγκεκριμένο σημείο.

Ο οδηγός ταξί είναι επαγγελματίας που οφείλει να σέβεται τους πολίτες που πληρώνουν για την παροχή των υπηρεσιών του και τους υπαλλήλους που εργάζονται για το καλό του νησιού μας, πόσο μάλλον τους ένστολους ανακριτικούς υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας που καθημερινά μοχθούν για να υπάρχει ευταξία στην πόλη μας, χωρίς πολλές φορές να έχουν τον βασικό εξοπλισμό.

Οι δημοτικοί αστυνόμοι δεν θα γίνουν ο σάκος του μποξ κανενός. Είμαστε καθημερινά υπόλογοι για τις υπηρεσίες μας στους πολίτες γι’ αυτό δεν θα αφήσουμε την ανέχεια να μετατραπεί σε νόμο. Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους αυτοί που πρέπει. Σε κάθε περίπτωση εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό του πολίτη, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την ευνομία και την εξυπηρέτησή του.

Είμαστε σίγουροι ότι ήταν ένα ατυχές περιστατικό που δεν θα επαναληφθεί και που θα γίνει η αφορμή για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης των οδηγών ταξί του νησιού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου