Κυριακή 27 Μαΐου 2012

«STOP» από σήμερα στη λειτουργία της κυριακάτικης υπαίθριας αγοράς ρακοσυλλεκτών στο Θησείο

Την επ' αόριστον αναστολή της λειτουργίας της αγοράς ρακοσυλλεκτών στην πρώην κορεάτικη αγορά στο Θησείο (Ερμού) αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Η σχετική εισήγηση έγινε από το δήμαρχο Αθηναίων, μετά τα πρόσφατα γεγονότα (όταν έγινε χρήση όπλου Κυριακή μεσημέρι) και τα συνεχή παράπονα από τους περιοίκους.

Ο Δήμος Αθηναίων αναζητεί πλέον άλλο χώρο, στον οποίον θα μεταστεγασθεί το κυριακάτικο παζάρι. Επίσης, οι άδειες θα δίνονται από το δήμο Αθηναίων σε συνεργασία πλέον με τον Σύλλογο Ρακοσυλλεκτών «Ερμής».

«Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και δική μας πρόθεση είναι, από την ερχόμενη Κυριακή κιόλας, να δοθεί μία λύση που θα περιλαμβάνει ακόμη και την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της, έως ότου βρεθούν τρόποι εύρυθμης και νόμιμης λειτουργίας ή οριστικής μετακόμισής της. Πάντως την απόλυτη αυθαιρεσία και την κεκαλυμμένη εγκληματική δραστηριότητα, δεν την ανεχόμαστε», σημείωσε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης..

Ζήτησε, δε, «την κατανόηση των παραδοσιακών ρακοσυλλεκτών αλλά να είναι βέβαιοι ότι είναι οι μόνοι που βρίσκονται στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, όσον αφορά την επόμενη φάση που θα εισέλθει η λεγόμενη "κορεάτικη αγορά"».

Θησείο: Βόλτα στην κυριακάτικη, «αστυνομική» αγορά


Πρώτη Κυριακή σήμερα της εφαρμογής της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας να παύσει προσωρινά την «κορεάτικη αγορά», το γνωστό γιουσουρούμ, στον πεζόδρομο της Ερμού στο Θησείο, λόγω... πυροβολισμών. Ο χώρος έχει περιφραχθεί από αργά χθες το βράδυ με κάγκελα, με ισχυρότατη αστυνομική δύναμη αλλά και προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας να τον φυλάει.

Υπενθυμίζεται ότι η 5η δημοτική κοινότητα του Δήμου Αθηναίων (περιοχή Θησείου) έχει ήδη προτείνει τη μεταφορά της «κορεάτικης αγοράς» στη λεωφόρο Αθηνών, πίσω από το «Κάρφουρ».

Πηγή: aftodioikisi.gr


Σχόλιο: Πρόκειται για απόφαση της 3ης δημοτικής κοινότητας όπου βρίσκεται και το Θησείο (και όχι της 5ης) για την οποία σας έχουμε ενημερώσει εδώ. Οριστική απόφαση για τη διακοπή της αγοράς των ρακοσυλλεκτών έλαβε το δημοτικό συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση της Πέμπτης 24 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου