Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Δεν δικαιούνται επίδομα θέσης ευθύνης οι προϊστάμενοι της ειδικής ιεραρχίας της δημοτικής αστυνομίας!

Από την ιστοσελίδα της ΑΣΚ-ΟΤΑ ενημερωνόμαστε για έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το ν.4024 που καταργεί κάθε γενική ή ειδική διάταξη που ίσχυε ως τότε, και κατά συνέπεια τις διατάξεις για πρόβλεψη ειδικής ιεραρχίας της δημοτικής αστυνομίας και του επιδόματος θέσης ευθύνης για τις θέσεις αυτές. Έτσι, τα μόνα επιδόματα θέσης ευθύνης που χορηγούνται είναι στους υπαλλήλους που προΐστανται Γενικής Διεύθυνσης, Διεύθυνσης και Τμήματος (Τμηματάρχης Α'). Ακολουθεί το έγγραφο, στο τέλος της ανάρτησης υπάρχει ένα σύντομο σχόλιο προς ενημέρωσής σας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                Αθήνα, 20/12/2011
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ                                                Αριθ. Πρωτ: 2/92950/0022
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜ ΔΗΜ/ΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  
ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΜΙΣΘΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: 22η ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ: Β
Ταχ. Δ/νση: Πανεπιστημίου 37                                             ΠΡΟΣ:
101 65- Αθήνα                                                                       ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Πληροφορίες: Α. Καραπατής                                               ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ
Τηλέφωνο: 210 33 38 477                                                   ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Fax: 210 33 38 203                                                              Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ο.Τ.Α.
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ο.Τ.Α
Σταδίου 27
Τ Κ. 101 83 Αθήνα

ΘΕΜΑ: «Παρέχονται πληροφορίες»

ΣΧΕΤ:   α) Το αριθμ 50713/9-12-2011 έγγραφο σας
β) Το αριθμ 59250/5-12-2011 έγγραφο του Δήμου ΧΧΧ.

Απαντώντας στο ανωτέρω σχετικό σας έγγραφο, σας πληροφορούμε τα εξής:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 32 παρ. 1 του Ν 4024/2011, από 1-11-2011 καταργείται κάθε γενική ή ειδική διάταξη κατά το μέρος που ρυθμίζει θέματα που διέπονται από τις διατάξεις του Κεφαλαίου Β του νόμου αυτού.

Ως εκ τούτου, μετά την 1-11-2011, δε δύναται να εκδοθεί Κ Υ Α. σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 8 του Ν 3731/2008, καθόσον κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στο νέο μισθολόγιο – βαθμολόγιο.

Συνεπώς, οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας, που προΐστανται Γενικής Διεύθυνσης, Διεύθυνσης και Τμήματος (Τμηματάρχης Α'), σύμφωνα με τα οριζόμενα στις παρ. 1,2 και 4 του άρθρου 8 του Ν. 3731/2008 και μόνο αυτοί λαμβάνουν από 1-11-2011 τα αντίστοιχα επιδόματα θέσης ευθύνης που προβλέπονται στην παρ. 1 (α) του άρθρου 18 του Ν. 4024/2011.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ α.α
Π. ΞΕΝΟΣ


Σχόλιο Ε.Κ.Ε.Δ.Α.: Το Υπουργείο Οικονομικών έκανε την αυτονόητη ερμηνεία του νόμου. Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. έχει εκφράσει αναλυτικά τις απόψεις τις ότι η πρόβλεψη ειδικής ιεραρχίας θα μπορούσε να γίνει μόνο με τις προϋποθέσεις του νόμου 4024, δηλαδή με την έκδοση Π.Δ. ως τις 2 Μαΐου 2012 που διατηρεί το ειδικό καθεστώς ιεραρχίας της δημοτικής αστυνομίας, (θυμηθείτε τη σχετική ανάρτησή μας). Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών δεν έκαναν καμία απολύτως ενέργεια για την έκδοση αυτού του Π.Δ., αντίθετα ισχυρίζονται ότι στη δημοτική αστυνομία εξακολουθεί να ισχύει η ειδική ιεραρχία παρά τη ρητή διάταξη για κατάργηση κάθε ειδικού συστήματος ιεραρχίας και αξιολόγησης στο ν.4024. Πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει και σχετική γνωμοδότηση(!!!), αναμένουμε από τον πρόεδρο του Σ.Δ.Α.Α. να μας δώσει ένα αντίγραφο ώστε να τη δημοσιοποιήσουμε. [Σημείωση: Μάλλον επρόκειτο για παρανόηση, δεν βρέθηκε τελικά σχετικό έγγραφο]. Πάντως, όλα τα υπόλοιπα υπουργεία στα οποία υπήρχαν υπηρεσίες με ειδική ιεραρχία έχουν εκδώσει το Π.Δ. που προβλέπει ο νόμος 4024, θα σας ενημερώσουμε σε επόμενη ανάρτηση ποιες υπηρεσίες είναι αυτές, ώστε να εξάγετε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας. (Η ανάρτηση εδώ).

3 σχόλια:

  1. @Ioannis Thomopoulos: Αυθαίρετο τελείως συμπέρασμα, αλλά και άσχετο.

    Επίσης έχουμε καταστήσει σαφές ότι σχόλια που ενισχύουν τη παραφιλολογία για την υπηρεσία δεν θα δημοσιεύονται. Σε ότι αφορά την Ε.Κ.Ε.Δ.Α., απαντά σε γεγονότα, όχι σε φήμες. Και με βάση τα πολύ πρόσφατα δεδομένα, δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο, δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ σκέψη για οποιαδήποτε αλλαγή. Από κει και πέρα ο καθένας μπορεί να γράφει σε «ενημερωτικές» ιστοσελίδες και ιστολόγια ότι θέλει, αν υπάρχουν συνάδελφοι που αγκαλιάζουν αυτή την κίτρινη ενημέρωση, δικό τους θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνεχίζεις τα αυθαίρετα συμπεράσματά σου, δεν κατηγορήσαμε εσένα ότι διασπείρεις με πρόθεση «κίτρινη» ενημέρωση, αλλά ότι η ανάρτηση τέτοιων σχολίων στο ιστολόγιο ενισχύουν την παραφιλολογία για την υπηρεσία, και αυτό για να δικαιολογήσουμε τη μη ανάρτηση του σχόλιού σου. Ούτε ότι προσβληθήκαμε προκύπτει από πουθενά, όπως πάλι αυθαίρετα γράφεις, αντίθετα εσύ προσβάλλεις εμάς με το δεύτερο σχόλιο σου.
    Τέλος πάντων, θεωρούμε ότι έχει γίνει απλά παρανόηση και ότι πήρες προσωπικά τη τελευταία φράση που είναι ξεκάθαρο ότι απευθύνεται σε μερίδα συναδέλφων, και όχι στον συντάκτη του σχολίου.
    Επιπλέον πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι η διαχείριση μιας ιστοσελίδας πρέπει να είναι αυστηρή, δεν είναι προσωπικό το θέμα, σίγουρα πιο πολλά μας ενώνουν παρά μας χωρίζουν, ανεξαρτήτως απόψεων. Κλείνει εδώ το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή