Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ξεκινά εκ νέου στις 16 Μαΐου η ελεγχόμενη στάθμευση στην Αθήνα

Επανέρχεται στις 16 Μαΐου η ελεγχόμενη στάθμευση στην πρωτεύουσα, την οποία για πρώτη φορά αναλαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων και όχι ιδιωτική εταιρεία. Το σύστημα είχε διακοπεί για σχεδόν έξι μήνες, εξαιτίας της εμπλοκής που υπήρξε με το Ελεγκτικό Συνέδριο σχετικά με τη νομιμότητα της σύμβασης με ιδιωτική εταιρεία.

Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης είχε διακοπεί για έξι μήνες
Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης είχε διακοπεί για έξι μήνες
Τελικά, το σύστημα θα διαχειρίζεται η Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Αθηναίων (ΔΑΕΜ), ενώ οι δημοτικοί αστυνομικοί θα ξεκινήσουν άμεσα τις περιπολίες, «μοιράζοντας» ταυτόχρονα προειδοποιητικές κλήσεις στους οδηγούς που θα παρκάρουν στα σημεία της ελεγχόμενης στάθμευσης, χωρίς να έχουν προμηθευτεί το απαιτούμενο εισιτήριο.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84», υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «η ελεγχόμενη στάθμευση θα είναι φτηνότερη για τον δήμο, γιατί πια το σύστημα θα το διαχειρίζεται η ΔΑΕΜ, οπότε τα λεφτά που χάσαμε σε ένα βάθος του χρόνου θα τα πάρει πίσω ο δήμος». Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γ. Αναγνωστόπουλο, οι δημοτικοί αστυνομικοί για μία εβδομάδα περίπου θα ενημερώνουν τους οδηγούς ότι το σύστημα επανήλθε, ενώ από τις 16 Μαΐου και μετά «δεν θα υπάρχει καμία ανοχή».

Μάλιστα τόνισε στο «Εθνος» πως ο Δήμος Αθηναίων έχει ήδη λύσει το θέμα εφοδιασμού των περιπτέρων και μίνι μάρκετ με τα εισιτήρια της ελεγχόμενης στάθμευσης, κάτι που αποτελούσε μόνιμο πρόβλημα, την εποχή που λειτουργούσαν τα παρκόμετρα.

Σημείωσε, ακόμη, ότι η ιδιωτική εταιρεία ελάμβανε 17,4% επί των εισπράξεων των εισιτηρίων, ενώ η ΔΑΕΜ θα έχει μικρότερο ποσοστό, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι τα εισιτήρια θα έχουν ακριβώς το ίδιο αντίτιμο.

Α. ΚΑΡΙΜΑΛΗ

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου