Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Μισό βήμα πίσω στην αποχή, με μύδρους κατά «κρυμμένου» Γιαννίτση - Στα 100€ το επίδομα;

Έκτακτη συνέντευξη τύπου δίνει αυτή την ώρα (13:00) η ΠΟΕ-ΟΤΑ με θέμα την καταβολή του εκλογικού επιδόματος και την απασχόληση των υπαλλήλων ΟΤΑ στις εκλογές. Και ενώ αύριο θεωρητικά στήνονται οι κάλπες το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει εκδώσει ακόμη την αναμενόμενη ΚΥΑ αλλά ούτε έστω την εγκύκλιο κοινοποίησής της. Το ποσό του εκλογικού επιδόματος ενώ φάνηκε να έχει «κλειδώσει» στα 360€ μεικτά, τελικά ούτε αυτό επιβεβαιώνεται, αντίθετα νεώτερες πληροφορίες κάνουν λόγο για 100€ μεικτά! Η πιο πρόσφατη ενημέρωση από το aftodioikisi.gr:


Έκτακτη συνέντευξη Τύπου για την αποχή των εργαζομένων στους δήμους από τις εκλογικές διαδικασίες δίνει στη μία το μεσημέρι η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία φέρεται ενοχλημένη με τη στάση του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση στο θέμα του εκλογικού επιδόματος και στον αριθμό των δικαιούχων. «Ο κ. Γιαννίτσης κρύβεται, είναι εξαφανισμένος· περιμένουμε να βγάλει την εγκύκλιο, όπως μας λέει τόσες ημέρες τώρα, αλλά...», είπε χαρακτηριστικά στην aftodioikisi.gr μέλος της εκτελεστικής επιτροπής. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες (καθώς αυτές αλλάζουν άρδην), ο υπουργός φέρεται να έχει «διαμηνύσει» στην ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι θα υπάρχει ένας δημοτικός υπάλληλος για κάθε εκλογικό τμήμα. Και η αμοιβή του; 100 ευρώ μεικτά.

«Θα πάνε μόνον αυτοί. Θα πάνε όλοι όσοι προβλέψει η κάθε απόφαση. Δε θα πάει κανένας άλλος να δουλέψει. Θέλουν να βάλουν τον κόσμο να δουλέψει τζάμπα. Να το ξεχάσουν. Από εκεί και πέρα την ευθύνη για τα προβλήματα που ενδέχεται να δημιουργηθούν την αναλαμβάνουν το υπουργείο Εσωτερικών, η κυβέρνηση και οι δήμαρχοι που μέχρι χθες έδειχναν ανοχή στις αποφάσεις Γιαννίτση», σημείωσε στην ιστοσελίδα έτερο μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, για να συμπληρώσει: «Εμείς θέλουμε και πρέπει να γίνουν οι εκλογές, διότι αυτοί μπορεί να μη θέλουν και να γίνουν. Είναι απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας και των εργαζομένων για να τιμωρηθούν».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου