Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης και νέο Υπαλληλικό Κώδικα για τους εργαζομένους στους Ο.Τ.Α. ετοιμάζει το Υπουργείο Εσωτερικών

Εκδόθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών για τη συγκρότηση διάφορων σημαντικών επιτροπών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εργαζομένους στους Ο.Τ.Α.. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις εξής αποφάσεις: 


  • Συγκρότηση Επιτροπής για τη σύνταξη «Ενιαίου Κώδικα Αυτοδιοίκησης» στο Υπουργείο Εσωτερικών
  • Συγκρότηση Επιτροπής για τη σύνταξη «Ενιαίου Κώδικα Κατάστασης Υπαλλήλων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Α΄ και Β΄ βαθμού» στο Υπουργείο Εσωτερικών
  • Συγκρότηση Επιτροπής για τη σύνταξη «Κώδικα περί Εσόδων των Δήμων και Περιφερειών» στο Υπουργείο Εσωτερικών
Ο «Ενιαίος Κώδικας Αυτοδιοίκησης» είναι στην ουσία ο νέος Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας, όπου αποδίδονται όλες οι αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σημειώνουμε ότι ανάλογα με το ποιες αρμοδιότητας αναλαμβάνει ή εκχωρεί η τοπική αυτοδιοίκηση α' βαθμού, δύναται να επηρεάζονται ανάλογα και οι αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας.

Ο Ενιαίος Κώδικα Κατάστασης Υπαλλήλων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Α΄ και Β΄ βαθμού είναι στην ουσία ο υπαλληλικός κώδικας εργαζομένων στους ΟΤΑ, γνωστός σήμερα ως ΚΚΔΚΥ (Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών & Κοινοτικών Υπαλλήλων).

Ο Κώδικας περί Εσόδων των Δήμων και Περιφερειών είναι επίσης ιδιαίτερης σημασίας, καθώς με τις τρέχουσες διατάξεις δεν διασφαλίζεται σωστά η πληρωμή των οφειλών προς τους ΟΤΑ.

Εκπρόσωπος εκ μέρους των εργαζομένων στην επιτροπή για τη σύνταξη «Ενιαίου Κώδικα Αυτοδιοίκησης» είναι ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Ιωάννης Τσούνης, με αναπληρωτή το Θωμά Καραγιαννάκη, ταμία της ΠΟΕ−ΟΤΑ.

Εκπρόσωπος εκ μέρους των εργαζομένων στην επιτροπή για τη σύνταξη «Ενιαίου Κώδικα Κατάστασης Υπαλλήλων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Α΄ και Β΄ βαθμού» είναι ο  Θεμιστοκλής Μπαλασόπουλος, πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ−ΟΤΑ, με αναπληρωτή το Βασίλη Πολυμερόπουλο, α'  αντιπρόεδρο της ΠΟΕ−ΟΤΑ.

Προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου και των τριών επιτροπών είναι η 31η Δεκεμβρίου 2012.

Δείτε τις σχετικές αποφάσεις στο ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ. 150/2012:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου