Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων - Απάτη η "ρύθμιση" των στεγαστικών δανείων: Το υπόλοιπο της δόσης καταβάλλεται κανονικά!

Αναδημοσίευση από το υπηρεσιακό ιστολόγιο «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, Τα νέα»:

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του Ταμείου Παρακαταθηκών κ Δανείων. Καμία -ουσιαστική- ρύθμιση τελικά στα δάνεια των Δ.Υ. που χορηγήθηκαν από το ΤΠΔ. Απάτη η εξαγγελία της κυβέρνησης για τον περιορισμό της παρακρατούμενης δόσης  στα 3/10 του μηνιαίου μισθού, αφού η διαφορά που υπολείπεται από την αρχική μηνιαία δόση, θα πρέπει να καταβάλλεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από τους ίδιους τους δανειολήπτες σε μία ετήσια ή σε δύο εξαμηνιαιές δόσεις! 




Νέες ρυθμίσεις εξυπηρετούμενων δανείων

          12 Απριλίου 2012

  Νέες ρυθμίσεις εξυπηρέτησης χορηγηθέντων δανείων βάσει της 2/19843/0094/7-3-2012 απόφασης του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών

Οι τροποποιήσεις που επήλθαν βάσει της παραπάνω Υπουργικής Απόφασης, η οποία μείωσε σε 3/10 το ποσοστό εκχώρησης των εκάστοτε τακτικών μηνιαίων απολαβών για την εξυπηρέτηση των δανείων που έχουν χορηγηθεί από το Τ. Π. & Δανείων, σε συνδυασμό με σχετική απόφαση του Δ.Σ. του Τ. Π. & Δανείων, που λήφθηκε στην με αριθμ. 3440/22-3-2012 συνεδρίασή του διαμορφώνονται ως ακολούθως: 

Για το ποσοστό των 3/10 που θα υπολείπεται της μηνιαίας τοκοχρεολυτικής δόσης του δανείου τους οι δανειολήπτες οφείλουν :



> Να γνωρίσουν, με υπεύθυνη δήλωση, στην Υπηρεσία τους (εκκαθαριστή μισθοδοσίας ή συντάξιμων αποδοχών), ότι συναινούν να παρακρατείται ποσοστό μεγαλύτερο των 3/10 των μηνιαίων απολαβών τους για την εξυπηρέτηση των δανείων τους

ή 

> Να γνωρίσουν, με υπεύθυνη δήλωση, στην Υπηρεσίας τους και στο Ταμείο Παρακαταθηκών  κ Δανείων, ότι δεν συναινούν στην παρακράτηση ποσοστού μεγαλυτέρου των 3/10 των μηνιαίων αποδοχών τους, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να καταβάλουν εξ ιδίων τη διαφορά των δόσεων ανά εξάμηνο (έως 30/6  ή 31/12 ) , στην / στις Τράπεζα/ες και στο λογ/σμό ΙΒΑΝ που θα τους γνωστοποιηθεί εγγράφως.



ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλοι ανεξαιρέτως οι δανειολήπτες του Τ.Π.Δ. δύνανται να καταβάλλουν οποιαδήποτε οφειλή τους ως ανωτέρω (μέσω Τράπεζας) ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ ΤΥΧΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ, η οποία θα επιβαρύνει το Ταμείο.



Εφόσον, δεν δύνανται να καταβάλλουν εξ ιδίων τη διαφορά που θα προκύψει στη μηνιαία τοκοχρεολυτική δόση τους (μετά την εφαρμογή της εκχώρησης των 3/10 των απολαβών τους), να αιτούνται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ την υπαγωγή τους στις ήδη υπάρχουσες ρυθμίσεις, που τροποποιήθηκαν εν μέρει ως εξής:



Α) Επιμήκυνση της διάρκειας εξυπηρέτησης των δανείων με το τρέχον συμβατικό επιτόκιο, καταργουμένου του ορίου ηλικίας των δανειοληπτών, ως ακολούθως:

i. στεγαστικά δάνεια: δυνατότητα αποπληρωμής αυτών μέχρι και 40 έτη,
ii. επισκευαστικά δάνεια: επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής έως 30 έτη,
iii. δάνεια μικροεπισκευών – μικροβελτιώσεων: επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής κατά 10 έτη και όριο ηλικίας δανειολήπτη τα 85 έτη. 

Για όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις το Ταμείο διατηρεί το δικαίωμα του να ζητήσει πρόσθετες διασφαλίσεις.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε επιμήκυνση διάρκειας εξυπηρέτησης του/των δανείου/ων σας συμπληρώστε και αποστείλετε την αίτηση που μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ



Β) Μερική καταβολή των τοκοχρεολυτικών δόσεων και με μείωση πάνω από το 50%, για χρονικό διάστημα μέχρι πέντε χρόνια, εφόσον η νέα καταβαλλόμενη δόση θα ισούται κατ΄ ελάχιστο με τα 3/10 των τακτικών μηνιαίων αποδοχών του δανειολήπτη.

Η συνολική διαφορά που θα προκύπτει από τη μη κανονική εξυπηρέτηση του δανείου, – στις περιπτώσεις που δεν θα παρακρατείται πλέον το σύνολο της οφειλομένης δόσης -, θα καταβάλλεται:

- άτοκα σε 48 ισόποσες μηνιαίες δόσεις ή

- έντοκα με το τρέχον συμβατικό επιτόκιο μέχρι την λήξη του δανείου.



Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ενταχθείτε στην ανωτέρω ρύθμιση της μείωσης των τοκοχρεολυτικών δόσεων εξυπηρέτησης του/των δανείου/ων σας συμπληρώστε και αποστείλετε την αίτηση που μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ 

Τις παραπάνω σχετικές αιτήσεις, μαζί με τα κατά περίπτωση δικαιολογητικά, μπορείτε να τα υποβάλλετε στην Κεντρική Υπηρεσία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή στα Καταστήματά του Θεσσαλονίκης ή Πάτρας, αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτούμενου προσώπου ή ταχυδρομικά με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής από ΚΕΠ ή οποιαδήποτε άλλη Δημόσια Αρχή . 

Σε κάθε περίπτωση, προς αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών (δημιουργία και συσσώρευση ληξιπροθέσμων χρεών, επιβαρύνσεις με τόκους υπερημερίας, εξόδων κ.λπ.), εφιστάται η προσοχή στους δανειολήπτες να μεριμνούν για την κανονική εξυπηρέτηση των δανείων τους. 

Στη νέα ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν και όσοι έχουν ήδη υπαχθεί στις μέχρι σήμερα ισχύουσες ρυθμίσεις, μόνο εφόσον η δόση του δανείου, όπως διαμορφώθηκε μετά τη ρύθμιση, υπερβαίνει τα 3/10 των αποδοχών τους. 

Οι δανειολήπτες, τα δάνεια των οποίων έχουν τιτλοποιηθεί, θα ενημερωθούν εγγράφως για τη σχετική εκχώρηση της απαίτησης, μέσω των βεβαιώσεων τόκων που θα τους αποσταλούν. Θα έχουν τη δυνατότητα να υπαχθούν σε νεώτερη ρύθμιση, εφόσον η δόση τους υπερβαίνει τα 3/10 των αποδοχών τους και θα αναλάβουν τη δέσμευση να καταβάλλουν την όποια διαφορά προκύψει εντός του τρέχοντος εξαμήνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου