Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση συλλόγου εργαζομένων ΟΝΑ κατά του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, που έχει ορισθεί ως Ελεγκτής της Νομιμότητας των αποφάσεων των οργάνων των Δήμων της Αττικής καταργεί παράνομα Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων.
 
     Όπως πληροφορηθήκαμε από το Εθνικό Τυπογραφείο, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κος Η. Λιακόπουλος με Πραξικοπηματικό και Αυθαίρετο τρόπο και χωρίς να έχει από το Νόμο αρμοδιότητα, εξέδωσε Απόφαση (προφανώς σε συμπαιγνία με τον Δήμαρχο Αθηναίων κο Γ. Καμίνη), με την οποία καταργεί την υπ΄αριθμόν 1302/13-11-2011 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, την νομιμότητα της οποίας είχε ο ίδιος εγκρίνει στις 23-11-2011.
     Σε αγαστή συνεργασία  Ελεγκτής (Γεν. Γραμ. Αποκ. Διοικ. Αττικής) και Ελεγχόμενος (Δήμαρχος Αθηναίων), πίσω από την πλάτη του Δημοτικού Συμβουλίου και των Δημοτικών Παρατάξεων, καταργούν παρανομώντας την παραπάνω Απόφαση του, με την οποία εγκρίθηκε η Συγχώνευση των τριών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Αθηναίων (Ο.Ν.Α, Π.Ο.Δ.Α. και Δ.Α.Μ.Σ.).
     Η πρωτοφανής αυτή Αυθαιρεσία του Γεν. Γραμ. Αποκ. Διοικ. Αττικής και του Δημάρχου Αθηναίων έχει ως μοναδικό σκοπό να προετοιμάσει την απόλυση Μονίμων Υπαλλήλων και Συμβασιούχων, που εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις στο νέο φορέα (Ο.Π.Α.Ν.-Δ.Α.), οι οποίοι, όπως πιστεύει η Δημοτική Αρχή δεν πρόσκεινται πολιτικά και συνδικαλιστικά σ΄αυτήν.
     Συγκεκριμένα ο Γεν. Γραμ. Αποκ. Διοικ. Αττικής ενέκρινε στις 23/11/2011, ως υπερκείμενο όργανο, όπως ο νόμος επιτάσσει, την νομιμότητα της εν λόγω απόφασης του Δημ. Συμβουλίου βάσει του άρθρου 103 του Ν. 3852 / 2010 «Καλλικράτης» και η διαδικασία περαιώθηκε με δημοσίευση στο ΦΕΚ πάντα με τις διατάξεις του προαναφερόμενου άρθρου του Καλλικράτη στις 02-12-2011.
     Ο ίδιος πάλι απέρριψε στις 27/01/ 2012 προσφυγή του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΝΑ με το σκεπτικό, ότι η συγχώνευση των τριών προαναφερόμενων  Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου έχει γίνει νόμιμα με το άρθρο 103 του Ν. 3852/2010 « Καλλικράτης» και όχι  με το άρθρο 241 του Ν.3643/2006 (Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων), που έχει καταργηθεί από το άρθρο 103 του « Καλλικράτη» .
     Παράλληλα η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. παρανομώντας επί πέντε (5) μήνες δεν έχει εκδώσει πράξη διαπίστωσης του προσωπικού στο νέο φορέα ( Ο.Π.Α.Ν.-Δ.Α.).
     Και ξαφνικά έγινε το « ΘΑΥΜΑ»!!!
     Ο Γεν. Γραμ. Αποκ. Διοικ. Αττικής «ανακάλυψε»  μετά από  πέντε (5) μήνες λειτουργίας του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α., ότι «εκ παραδρομής»  είχε εγκρίνει ως νόμιμη την παραπάνω Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έγινε με το άρθρο 103 του Ν. 3852/2010 και την εγκύκλιο 11/27-01-2011 του Υπουργείου Εσωτ. Αποκ. και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
     Επίσης ο ίδιος ο Γεν, Γραμ. Αποκ. Διοικ. Αττικής, μετά από υπόδειξη του κ. Δημάρχου Αθηναίων και της κας Προέδρου του πολύπαθου Ο.Π.Α.Ν.-Δ.Α ( που βρίσκεται πλέον με ευθύνη τους σε αποσύνθεση και απόλυτη απραξία και το προσωπικό του σε απόλυτη ανασφάλεια και αβεβαιότητα), προχώρησε και αυτός, χωρίς να έχει αρμοδιότητα στην έκδοση της υπ΄αριθμόν οικ. 14660/ 13681/02-04-2012 Απόφασης συγχώνευσης  των προαναφερόμενων τριών Ν.Π.Δ.Δ.  του Δ. Αθηναίων, επικαλούμενος το άρθρο 241 του Ν. 3643/2006 που έχει καταργηθεί.
     Αναρωτιόμαστε όμως, όπως κάθε καλόπιστος πολίτης και εργαζόμενος:
     Γιατί οι συγχωνεύσεις των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου των Δήμων όλης της Αττικής, (αρμοδιότητας κου Λιακόπουλου) έχουν γίνει με βάση το άρθρο 103  του Ν. 3852/2010, με αποφάσεις των Δημοτικών Συμβούλιων τους, που εγκρίθηκαν από τον Γεν .Γραμ. Αποκ. Διοικ. Αττικής και στη συνέχεια, όλο το προσωπικό των συγχωνευθέντων  Ν.Π.Δ.Δ., εντάχθηκε αυτοδίκαια στους νέους φορείς;
     Γιατί δεν εφαρμόζεται επί πέντε (5) μήνες, η υπ΄αριθμόν 1302 / 14-11-2011 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων και δεν διαπιστώθηκε  ακόμη το προσωπικό των τριών συγχωνευθέντων νομικών Προσώπων στον Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α;
     Γιατί ο Γεν. Γραμ. Αποκ. Διοικ. Αττικής  προχώρησε (5) πέντε μήνες μετά την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε έκδοση νέας δικής του Απόφασης Συγχώνευσης των τριών Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Αθηναίων (παρανομώντας με πρωτοφανή τρόπο) και αποτελώντας τη  μοναδική  εξαίρεση και παραφωνία σε όλη την Ελλάδα;
     Καλούμε τους Δημοτικούς Συμβούλους και τις Δημοτικές Παρατάξεις να πάρουν θέση
·        Για την πρωτοφανή αυτή παρανομία.
·        Να καταδικάσουν την ενέργεια του κ. Λιακόπουλου που προσβάλλει το Δημοτικό Συμβούλιο και να ζητήσουν να ελεγχθεί αρμοδίως για την παράνομη απόφαση του.
·        Να ζητήσουν από το Δήμαρχο Αθηναίων και την Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. να εφαρμόσουν άμεσα την 1302/14-11-2011 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  και να διαπιστώσουν το προσωπικό των τριών συγχωνευθέντων Νομικών Προσώπων στον Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.
·        Να ζητήσουν, ο Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. να αρχίσει άμεσα να παράγει έργο και υπηρεσίες προς τους πολίτες της Αθήνας.
Βάζουμε το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή μπροστά στις ΕΥΘΥΝΕΣ τους!!!
Τα σχέδια τους, έστω και «εκ παραδρομής», που βάζουν σε ΚΙΝΔΥΝΟ
τους Εργαζόμενους του Ο.Π.Α.Ν.-Δ.Α δεν θα περάσουν!!!
Είμαστε σε ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ!!!

Πηγή: http://symvasioyxoiona.blogspot.com/2012/04/blog-post_19.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου