Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια η απόφαση μονιμοποίησης δημοτικών αστυνομικών σειράς 2010

Αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια η απόφαση δημάρχου για τη μονιμοποίηση των συναδέλφων της εκπαιδευτικής σειράς του 2010 στο Δήμο Αθηναίων. Έτσι, όλοι οι συνάδελφοι -εκτός από δύο άτομα- είναι πλέον μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι δεν εντοπίσαμε το σχετικό Φ.Ε.Κ. μονιμοποίησης στο Εθνικό Τυπογραφείο, γεγονός που προκαλεί εντύπωση, αφού η εφαρμοστική εγκύκλιος για τη Δι@ύγεια (ΑΔΑ : 4ΙΚΥΚ-Γ) ορίζει ρητά ότι στις περιπτώσεις πράξεων που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η ανάρτηση στη Διαύγεια γίνεται ευθύς μόλις ληφθεί γνώση του αριθμού του ΦΕΚ από το Εθνικό Τυπογραφείο. Αυτό δεν πρέπει να δημιουργεί ανησυχία, ο λόγος είναι ότι ο Δήμος Αθηναίων δεν τα πάει και τόσο καλά με το πρόγραμμα "Δι@ύγεια" (π.χ. αποφάσεις που υποχρεούται να αναρτηθούν όπως ο ορισμός των οργάνων διοίκησης δεν έχουν αναρτηθεί ποτέ, γεγονός που νομικά συνεπάγεται τη μη εκτελεστότητά τους, ενώ είναι σύνηθες φαινόμενο να ανεβαίνουν άσχετα θέματα, όπως ημερήσιες διατάξεις συνεδριάσεων, παρόλο που δεν προβλέπεται στο νόμο).

Θεωρούμε πάντως θέμα λίγων ημερών την κυκλοφορία του σχετικού Φ.Ε.Κ. Τα συγχαρητήριά μας στους νέους συναδέλφους! Με την ευκαιρία, να θυμίσουμε ότι η μονιμοποίηση των συναδέλφων της σειράς του 2004, με μόνη ευθύνη των προηγούμενων δημοτικών αρχών, έγινε με καθυστέρηση 13 μηνών (ΦΕΚ Γ' 149/ 8 Μαρτίου 2007). Συγχαίρουμε τη νέα δημοτική αρχή που είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, ειδικά σε μία χρονική συγκυρία που η πράξη μονιμοποίησης έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, τουλάχιστον σε ψυχολογικό επίπεδο, και σε πείσμα κάποιων «προϊσταμένων» που είχαν σαν καραμέλα την απειλή για τη μη μονιμοποίηση των νέων υπαλλήλων. Τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς μετά τις πρόσφατες αναθέσεις της δημοτικής αρχής βρέθηκαν στο περιθώριο και ελπίζουμε να παραμείνουν εκεί.

Δείτε τη σχετική απόφαση:

6 σχόλια:

  1. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΕ ΦΕΚ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγγνώμη συνάδελφοι, αλλά ο νόμος δε λέει ότι η μονιμοποίηση έρχεται στα 2 χρόνια "αυτοδικαίως" εκτός αν εκκρεμεί πειθαρχικό; Χρειάζεται Διαύγεια κ ΦΕΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Αυτοδικαίως" σημαίνει ότι δεν είναι στη διακριτική ευχέρεια του δημάρχου να αποφασίσει αν θα μονιμοποιηθείς ή όχι, δεν έχει να κάνει με τη δημοσίευση της πράξης! Το ΦΕΚ και η Διαύγεια είναι απαραίτητα.
    Επιπλέον μάλλον αναφέρεσαι στο ν.3584 (για το αυτοδικαίως), αλλά πλέον έχει εφαρμογή ο ν.4024, άρθ. 6, παρ. 5 και 6. Δεν ισχύει πια η μονιμοποίηση "αυτοδικαίως", αλλά υπάρχουν προϋποθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. άρα λοιπόν εγώ θεωρώ τον εαυτό μου μονιμοποιημένο, αλλά ο Δήμος θα πρέπει από τη μεριά του να στείλει διαπιστωτική πράξη σε διαύγεια και να πάρει ΦΕΚ. Το γνωρίζω ότι πλέον ισχύει ο 4024 με τα κριτήρια μονιμοποίησης, αλλά αφού τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα αξιολόγησης. Μέχρι τότε (μεταβατικές διατάξεις 4024, α28,παρ6) ισχύουν για τη μονιμοποίηση οι διατάξεις που ισχύουν κατά τη δημοσίευση του νόμου, δηλ. του 3584. Σωστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστό αυτό για τις μεταβατικές διατάξεις, εξάλλου η απόφαση που αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια αυτήν ακριβώς επικαλείται. Μονιμοποιημένο θα θεωρήσεις τον εαυτό σου μόλις εκδοθεί το ΦΕΚ επειδή οι έννομες συνέπειες της μονιμοποίησης γεννούνται με την έκδοση ΦΕΚ. Στο σχολιασμό μας αναφερόμαστε στη δημοτική αρχή Μπεχράκη και Κακλαμάνη που καθυστέρησαν την έκδοση του ΦΕΚ για 13 μήνες στην περίπτωση της σειράς του 2004. Κατά συνέπεια, οι υπάλληλοι που με τη συμπλήρωση της δόκιμης περιόδου δικαιούνταν να κάνουν αίτηση για μετάταξη σε ανώτερο κλάδο, δεν μπορούσαν να την πραγματοποιήσουν γιατί δεν είχε εκδοθεί το ΦΕΚ. Αντίστοιχα κάποιοι συνάδελφοι που επρόκειτο να κάνουν αίτηση για συνυπηρέτηση με τους/τις συζύγους τους βγήκαν εκτός οικογενειακού προγραμματισμού για ένα χρόνο λόγω της ασυνέπειας της τότε δημοτικής αρχής. Η ημερομηνία μονιμοποίησης στο ΦΕΚ μπορεί να ανατρέχει αναδρομικά στη διετία, αλλά οι έννομες συνέπειες γεννούνται με την έκδοσή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διορθώνουμε ότι δεν απαιτείται ΦΕΚ μονιμοποίησης με την ισχύ του ν.3584, συνεπώς οι έννομες συνέπειες της μονιμοποίησης γεννώνται πλέον μόνο με την ανάρτηση στη Δι@ύγεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή