Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Καταγραφή κατ'οίκον από τη Δημοτική Αστυνομία για την απογραφή συνταξιούχων του δημοσίου

Ένα από τα χαρακτηριστικά της δουλειάς μας, και από τα ελάχιστα θετικά, είναι η έλλειψη μονοτονίας. Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι αυτή η δουλειά δεν σε αφήνει να βαρεθείς και όταν αυτό πάει να συμβεί φροντίζουν τρίτοι να το αποτρέπουν. 


Αφορμή για το παραπάνω σχόλιο αυτό στάθηκε μια επιστολή του Υπουργείου Οικονομικών και συγκεκριμένα της Δνσης Συντάξεων που αυτές τις ημέρες φθάνει στα γραμματοκιβώτια όλων των συνταξιούχων του Δημοσίου και όλως τυχαίως «έπεσε» στα χέρια μας. Η επιστολή έχει ως θέμα «Υποχρεωτική φυσική παρουσία στις τράπεζες» και ενημερώνει τους συνταξιούχους ότι το χρονικό διάστημα από 15-3 έως 15-5 οφείλουν να παρουσιαστούν αυτοπροσώπως στην τράπεζα από την οποία πληρώνονται τη σύνταξη τους και να καταγραφούν. Πρόκειται ουσιαστικά για μια απογραφή που γίνεται για πρώτη φορά, όπως αναφέρεται στην επιστολή, και ακολουθεί ανάλογες διαδικασίες που έγιναν στο ΙΚΑ αλλά και στα προνοιακά επιδόματα, όπου εμμέσως ενεπλάκη και η υπηρεσία μας μέσω των κατ’ οίκον βεβαιώσεων γνησίου υπογραφής .Το ενδιαφέρον της επιστολής εστιάζετε στην παράγραφο του τρόπου απογραφής των αποδεδειγμένα ανίκανων. Εκεί δίνονται δυο εναλλακτικές λύσεις. Είτε με πληρεξούσιο ή εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής (γνωστή διαδικασία) είτε καταγραφή κατ' οίκον της Δημοτικής Αστυνομίας ή δημοτικού υπαλλήλου, ο οποίος θα οριστεί από το Δήμο ύστερα από σχετικό αίτημα του συνταξιούχου. Προσοχή, δεν μιλάει για αυτό που ήδη κάνουμε (γνήσιο υπογραφής σε εξουσιοδοτήσεις) αλλά για μια νέα διαδικασία . 


Δείτε το έγγραφο στο οποίο αναφερόμαστε :
«Υποχρεωτική φυσική παρουσία των συνταξιούχων στις τράπεζες»


Σε ερώτηση μας προς τη Διεύθυνση της Υπηρεσίας δηλώθηκε άγνοια για το γεγονός παρόλο που οι επιστολές έχουν ημερομηνία αποστολής 14-2-2012. Δεν αποκλείω το γεγονός να έχει σταλεί εγκύκλιος και να μην έχει κοινοποιηθεί όπως επίσης και να μην έχει σταλεί ακόμα αφού έχουμε συνηθίσει δυστυχώς τα πάντα να γίνονται τελευταία στιγμή χωρίς καμιά προετοιμασία εις βάρος φυσικά της σωστής εξυπηρέτησης των πολιτών. Θα είχε πάντως ενδιαφέρον αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει κάτι παραπάνω να μας ενημερώσει γιατί όπως φαίνεται πάλι τελευταίοι θα το μάθουμε.


Πηγή: http://sdathess.blogspot.com/2012/03/blog-post_04.html

Σχόλιο: Πρόκειται για άρθρο από τον Θεόδωρο Θωμαΐδη στο ιστολόγιο του Σ.Δ.Α.Θ. Προσέξετε ότι υπάλληλοι μίας Διεύθυνσης άλλου υπουργείου (Γενική Διεύθυνση Συντάξεων του Υπουργείου Οικονομικών) που ενδεχομένως έχουν πλήρη άγνοια αλλά και μηδενική δικαιοδοσία για τη δημοτική αστυνομία, μας εμπλέκουν σε θέμα της αρμοδιότητάς τους γιατί απλά έτσι τους βολεύει! Αναδημοσιεύουμε το άρθρο του ΣΔΑΘ ως έχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου