Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ): «Δήθεν» το λουκέτο δήμων σε Αττική από Π.Ε.Δ.Α.

Ευθεία επίθεση κατά των δημάρχων της Αττικής, που ανήκουν στα κόμματα του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ., της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύουν οι εκλεγμένοι αιρετοί στους δήμους της Αττικής, με τη σημαία του ΚΚΕ, κατηγορώντας τους πως ρίχνουν στάχτη στα μάτια του λαού και τους εργαζομένους.

Όπως σημειώνουν, «Οι δήμαρχοι που αποφάσισαν το 4ωρο κλείσιμο των Δήμων είναι οι ίδιοι, που από τη μια πλευρά αποδέχτηκαν το κεντρικό πολιτικό πλαίσιο "περί ανταγωνιστικότητας της οικονομίας", τον "Καλλικράτη" και από την άλλη ακολουθούν φορομπηχτική πολιτική απέναντι στους εργαζόμενους».

Για το τι είπε σήμερα η ΠΕΔΑ για το κλείσιμο των δήμων και τους μειωμένους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εδώ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
«ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»
Με αφορμή το 4ωρο κλείσιμο των δήμων στις 27 Μάρτη που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των δημάρχων Αττικής, οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ με τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" .

Αναδεικνύουν και επισημαίνουν τις ευθύνες των Δημάρχων Αττικής διαχρονικά και σήμερα στην υλοποίηση της αντιδραστικής πολιτικής και στους Δήμους. Οι Δήμαρχοι που αποφάσισαν το 4ωρο κλείσιμο των Δήμων είναι οι ίδιοι, που από τη μια πλευρά αποδέχτηκαν το κεντρικό πολιτικό πλαίσιο "περί ανταγωνιστικότητας της οικονομίας", τον "Καλλικράτη" και από την άλλη ακολουθούν φορομπηχτική πολιτική απέναντι στους εργαζόμενους.

Είναι οι ίδιοι που αποδέχτηκαν τις δραστικές μειώσεις στα έσοδά τους, που σήμερα ξεπερνούν το 53% στους ΚΑΠ, το 62% στη ΣΑΤΑ, πάνω από 50% στις σχολικές επιτροπές, όπως επίσης πλήθος αρμοδιοτήτων που αφορούν στην Παιδεία, την Πρόνοια (που κατακερματίζουν τον ενιαίο χαρακτήρα τους), τον πολιτισμό κ.ά. χωρίς τη μεταφορά πόρων, ενώ συμφώνησαν από τα 9 δις ευρώ των παρακρατηθέντων πόρων να τους δοθούν μόλις το 1,7 δις ευρώ σε 8 χρόνια!

Αφού διαπίστωσαν ότι η συγκυβέρνηση του "μαύρου μετώπου" ΠΑΣΟΚ-ΝΔ περιέκοψε 450 εκατ., τα οποία τους είχε υποσχεθεί και κατέβαλε κατά 15% μειωμένη τη δόση από τους ΚΑΠ για το Φλεβάρη. Μπροστά στο αδιέξοδο να μην έχουν να πληρώσουν τους εργαζόμενους και ενώ οι δήμοι υπολειτουργούν έχοντας τεράστια χρέη για τα οποία είναι συνυπεύθυνοι, αποφάσισαν το 4ωρο κλείσιμο των δήμων προτείνοντας την επέκταση της ανταποδοτικότητας στις υπηρεσίες και τα έργα των Δήμων, δηλαδή το παραπέρα χαράτσωμα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας!!!

Είναι σαφές για άλλη μια φορά ότι οι Δήμαρχοι, που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ, δεν έχουν στις προτεραιότητες τους να απαλύνουν από τα χαράτσια το λαό και να στηρίξουν τους εργαζόμενους στους Δήμους που δέχονται ανελέητη επίθεση με απολύσεις, με μειώσεις μισθών, με κατάργηση στα δικαιώματα Υγείας - Παιδείας για αυτούς και τις οικογένειές τους, αλλά να κερδίσουν χρόνο και να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου για την ουσιαστική σύμπλευση και την αποφασιστική στήριξη στην υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής.

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ καταθέτουν και με αυτήν την ευκαιρία την πρότασή τους μπροστά στα εκρηκτικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και καλεί τους εργαζόμενους για κοινή πάλη:

- χρηματοδότηση εδώ και τώρα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών και λειτουργιών των Δήμων που θα προέρχεται από την αύξηση της φορολόγησης στο 45% του μεγάλου κεφαλαίου, της εκκλησιαστικής περιουσίας, αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας κλπ., επιστροφή του συνόλου των παρακρατηθέντων πόρων.

- Την κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας, ανταποδοτικών τελών, των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και οποιασδήποτε μορφής τοπικής φορολογίας που χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στη λειτουργία, στις υπηρεσίες και τα έργα των Δήμων.

- μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που δουλεύουν με κάθε είδους σύμβαση χωρίς όρους και προϋποθέσεις, προσλήψεις νέου μονίμου προσωπικού, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για να καλυφθούν οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες σε υπηρεσίες και υποδομές.


Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/kommata/18764

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου