Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Δελτίο τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ που ανακοινώνει την αποχή των εργαζομένων ΟΤΑ από κάθε εργασία που σχετίζεται με τις εκλογές


Αθήνα, 20 Μαρτίου 2012

Αριθμ. Πρωτ.: 381

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει την απόφαση αποχής των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού από κάθε εργασία που συνδέεται με την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών, όποτε και αν αυτές προκηρυχθούν.

Με τον τρόπο αυτό, οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια και αντίδρασή τους για την άδικη εξαίρεση τους από τους δικαιούχους της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης και την άνιση σε βάρος τους μεταχείριση. Είχε προηγηθεί ο εμπαιγμός τους από την κυβέρνηση, δια των αρμοδίων Υπουργών οι οποίοι υπόσχονταν ότι θα χορηγούνται και στο προσωπικό των Ο.Τ.Α. η Ειδική Εκλογική Αποζημίωση.
Η απόφαση αποχής από τη διαδικασία των εκλογών, που ελήφθη σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., θα αναθεωρηθεί μόνο αν συμπεριληφθούν οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού στους δικαιούχους της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης. Σε διαφορετική περίπτωση, η κυβέρνηση ας αναλογιστεί και αναλάβει τις ευθύνες της.
Να σημειωθεί πώς, η εκλογική αποζημίωση που ελάμβαναν οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού με νομοθετική ρύθμιση (Ν.3345/2005) είχε ενσωματωθεί στα μηνιαία κατ’ αποκοπή έξοδα κίνησης. Με το Νόμο 4024/2011 (νέο βαθμολόγιο-μισθολόγιο) τα κατ’ αποκοπή έξοδα κίνησης καταργήθηκαν, όπως όλα τα επιδόματα. Συνεπώς, καταργήθηκε και η εκλογική αποζημίωση.

Με διάταξη στο Νόμο 4051/2012 τροποποιήθηκε το άρθρο 131 του Π.Δ. 96/2007, το οποίο καθορίζει τους δικαιούχους της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης και το ανώτατο ποσό αυτής, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού, οι οποίοι συμβάλουν κατά κύριο λόγο στη διαδικασία των εκλογών. Πρόκειται για αδικία και άνιση μεταχείριση σε βάρος των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου