Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Έκρηξη από γκαζάκια στη δημοτική αστυνομία Τρικάλων

Άγνωστος-οι τοποθέτησαν χθες τα ξημερώματα αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο «Πελέκειο», χώρο που φιλοξενείται η Δημοτική Αστυνομία

Ο μηχανισμός σύμφωνα με πληροφορίες αποτελούνταν από 8 γκαζάκια που είχαν τοποθετηθεί στο πίσω μέρος του κτιρίου και κατά την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές

Ίσως για κάποιους φάνταζε απίθανο να συμβεί στην πόλη των Τρικάλων και δη στην «καρδιά» της. Κι όμως από χθες τα ξημερώματα είναι γεγονός και εκτός από φόβο προκαλεί προβληματισμό. 

Προβληματισμό στις Αστυνομικές Αρχές και στην Δημοτική Αστυνομία που δέχτηκε το χτύπημα, φόβο στους περιοίκους της πλατείας Παλαιού Δεσποτικού που δεν πίστευαν στα μάτια τους αυτό που ζούσαν χθες τα ξημερώματα. 

Ειδικότερα, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, αποτελούμενος σύμφωνα με πληροφορίες από 8 γκαζάκια, εξερράγη τα ξημερώματα γύρω στις 3:30 π.μ. στο «Πελέκειο», στη πλατεία παλαιού Δεσποτικού, εκεί όπου στεγάζεται η Δημοτική Αστυνομία. 

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην πίσω πλευρά του κτιρίου, σε βοηθητική πόρτα που γειτνιάζει με την παιδική χαρά. Ο άγνωστος-οι που τοποθέτησαν το μηχανισμό δεν έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους που αναστατώθηκαν λίγο αργότερα από την έκρηξη. 

Η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, χωρίς ωστόσο ευτυχώς να προκαλέσει κάτι παραπάνω από λίγες υλικές ζημιές και αναστάτωση στους περίοικους οι οποίοι πετάχτηκαν στα μπαλκόνια τους μέσα στη νύχτα.
Στο σημείο έφτασαν άμεσα άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ η μικρή φωτιά κατασβήστηκε σχεδόν αμέσως από υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στα Τρίκαλα και προφανώς ανησυχεί την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων η οποία διεξάγει έρευνες για το περιστατικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προαύλιο του «Πελέκειου» σύμφωνα με υπαλλήλους της Υπηρεσίας έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε στέκι στοχασμού της νεολαίας της πόλης.

Η Υπηρεσία πάντως το τελευταίο διάστημα δεν είχε δεχτεί απειλητικά τηλεφωνήματα από αγνώστους για χτύπημα στη Δημοτική Αστυνομία. Αυτό εξάλλου επεσήμανε σε δηλώσεις της στην «ΕΡΕΥΝΑ» η κα Βούλα Κοντονάσιου προϊσταμένη της Υπηρεσίας η οποία εξέφρασε τον προβληματισμό της από το γεγονός ενώ μίλησε και για την παρουσία νεαρών ατόμων κατά τις πρώτες πρωινές ώρες έξω από το κτίριο του Πελέκειου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου