Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Καταγγελία Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) κατά της Ελληνικής Αστυνομίας με εμπλοκή δημοτικού αστυνομικού

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
Αθήνα 2/03/2012
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
 
Νέες αστυνομικές προκλήσεις σε βάρος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος
Συμμετείχε και όργανο της Δημοτικής Αστυνομίας
 
 
            Την Παρασκευή 2/3/2012 , πολυάριθμη μεικτή περιπολία της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας Αθήνας «στάθμευσε» προκλητικά στην είσοδο των Γραφείων του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος και της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη, στην οδό Αναξαγόρα 14α. Στην απαίτηση των μελών του ΣΕΚ να απομακρυνθούν , όχι μόνο αρνήθηκαν αλλά άρχισαν να προκαλούν και να λογομαχούν αποδεικνύοντας ότι ήταν εσκεμμένη και κατευθυνόμενη η ενέργεια τους λέγοντας ότι «εσείς μας φωτογραφίζεται!».
            Καταγγέλλουμε την βάναυση καταπάτηση της ελεύθερης πολιτικής δράσης με την ανοιχτή αστυνόμευση των Γραφείων του ΣΕΚ, ενός κόμματος της Αριστεράς, συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μέχρι που θα φτάσει άραγε η υστερία της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κατά της αριστεράς;
            Η συστηματική  παρενόχληση του ΣΕΚ με την «διεύρυνση των αρμοδιοτήτων» των μεικτών συνεργείων ΕΛΑΣ-Δήμου Αθήνας έχει ενταθεί τις τελευταίες μέρες αφού είναι γνωστό ότι το ΣΕΚ πρωτοστατεί στην οργάνωση του αντιναζιστικού συλλαλητηρίου στις 17 Μάρτη αλλά και στη καταγγελία συμμορίας αστυνομικών που έκλεβαν μετανάστες σε επιχειρήσεις σκούπα. Πριν μία εβδομάδα μάλιστα αστυνομικοί που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις σκούπα στην Πλατεία Βικτωρίας απείλησαν να εκτελέσουν τους μάρτυρες. Πριν δύο μέρες, έξω από τα Γραφεία προχώρησαν σε συλλήψεις δύο μελών του ΣΕΚ διότι φωτογράφιζαν σύλληψη μετανάστη.
            Όσο, για το Δήμαρχο Αθήνας Γ.Καμίνη και τον κατασταλτικό του ζήλο δεν μας προξενεί κατάπληξη η συμμετοχή της Δημοτικής Αστυνομίας σε τέτοιες επιθέσεις κατά των δημοκρατικών ελευθεριών.
            Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αναστείλει η δράση του, ούτε οι δημοσιογράφοι της Εργατικής Αλληλεγγύης θα ζητάνε άδεια από την ΕΛΑΣ για να φωτογραφίζουν τις αθλιότητες που διαπράττονται στη περιοχή στα πλαίσια των ρατσιστικών επιχειρήσεων σκούπας, επιχειρήσεις για τις οποίες ενδιαφέρονται υπουργοί και επιχειρηματίες έτοιμοι να «αξιοποιήσουν» τη περιοχή του Γερανίου διώχνοντας μικρομάγαζα, φτωχούς, άστεγους και μετανάστες.

 Επικοινωνία με: Πέτρο Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας

Σχόλιο Ε.Κ.Ε.Δ.Α.: Το παραπάνω δελτίο τύπου-καταγγελία εκδόθηκε σήμερα και ήδη δημοσιεύθηκε σε διάφορα sites. Εστάλει και στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. προφανώς λόγω της φερόμενης εμπλοκής δημοτικού αστυνομικού μέσω των μεικτών κλιμακίων με την ΕΛ.ΑΣ. Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. δεν θα απαντήσει γιατί το θέμα αφορά κατεξοχήν τη Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας και τη δημοτική αρχή.
Όμως θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής: Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. έχει επανειλημμένα εκφράσει επιφυλάξεις για τη συμμετοχή της υπηρεσίας μας στα μεικτά κλιμάκια με την ΕΛ.ΑΣ. και έχει επισημάνει ότι η οποιαδήποτε συμμετοχή μας περιορίζεται αυστηρά στις αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας και μόνο. Η ελληνική αστυνομία συνδράμει εμάς, και όχι το αντίστροφο. Η Ε.Κ.Ε.Δ.Α. κατά το παρελθόν έχει στηλιτεύσει το γεγονός ότι κάποιες φορές η συμμετοχή μας στα μεικτά κλιμάκια υπερβαίνει κατά πολύ το σκοπό για τα οποία συγκροτήθηκαν, όπως π.χ. οι έλεγχοι τοξικομανών, ή έλεγχοι ύπαρξης άδειας παραμονής σε αλλοδαπούς. Μετά τις αντιδράσεις μας (όχι μόνο της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. αλλά και σύσσωμου του Δ.Σ. σε πολλές περιπτώσεις), τέτοιες περιπτώσεις είχαν πρακτικά πάψει να υφίστανται. Προβληματισμό μας προκαλεί η σημερινή εμπλοκή δημοτικού αστυνομικού σε μια αμιγώς αστυνομική επιχείρηση με τουλάχιστον 15 αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ (διαθέτουμε και σχετική φωτογραφία). Ακόμη και να πήραν εντολή να συμμετέχουν αστυνομικοί των μεικτών κλιμακίων στην αστυνομική αυτή επιχείρηση, όφειλαν να ενεργήσουν μόνοι τους και οι δημοτικοί αστυνομικοί που είχαν υπηρεσία μαζί τους είχαν υποχρέωση να ενημερώσουν το κέντρο και να αποχωρήσουν. Χωρίς να γνωρίζουμε τα πραγματικά περιστατικά, εφιστούμε για μια ακόμη φορά την προσοχή σε κάποιες συμπεριφορές συναδέλφων που στοχοποιούν το σύνολο της υπηρεσίας. Επίσης επειδή κάποιοι ίσως μιλήσουν για εμπάθεια κατά της υπηρεσίας μας, τέτοιο θέμα δεν νομίζουμε να υφίσταται αφού η οδός Αναξαγόρα είναι από το 2006 ενταγμένη στο σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης με συνεχή αστυνόμευση από την υπηρεσία μας και ουδέποτε είχε δημιουργηθεί σχετικό θέμα με δημοτικό αστυνομικό κατά το παρελθόν. Η εμπλοκή έχει να κάνει καθαρά με τη συμμετοχή της υπηρεσίας μας στα μεικτά κλιμάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου