Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Πρόταση νόμου του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων για την τροποποίηση του νόμου 2734 περί εκδιδόμενων προσώπων

Στην έγκριση της πρότασης νόμου για την τροποποίηση του ν.2734/1999 "ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΑ ΜΕ ΑΜΟΙΒΗ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ" που είχε εισηγηθεί η επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου Αθηναίων προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίασή του.

Στην πρόταση νόμου ουσιαστικά επαναδιατυπώνεται ολόκληρος ο νόμος 2734, καταργούνται αναχρονιστικές διατάξεις (π.χ. ίσχυε ότι το εκδιδόμενο πρόσωπο πρέπει να ειναι άγαμο ή να τελεί σε χηρεία ή να είναι διαζευγμένο), επαναδιατυπώνονται άλλες διατάξεις που πρακτικά καθιστούσαν ανεφάρμοστο τον προηγούμενο νόμο (π.χ. ελάχιστη απόσταση οίκων ανοχής από σχολεία ή ναούς), αναπροσαρμόζονται τα διοικητικά πρόστιμα και τα παράβολα που απαιτούνται, και επανακαθορίζονται οι διοικητικές κυρώσεις.

Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε ότι στο άρθρο περί διοικητικών κυρώσεων προστίθενται οι κάτωθι παράγραφοι:
4. Κάθε παράβαση, που αφορά οίκο ανοχής με άδεια εγκατάστασης και χρήσης, η οποία συνεπάγεται διοικητικές κυρώσεις του άρθρ. 6 του Ν.2734/99, να τιμωρείται πρόσθετα με την επιβολή αυστηρού Διοικητικού προστίμου στους ιδιοκτήτες των οίκων ανοχής, το οποίο θα εισπράττεται από την αδειοδοτούσα αρχή. Το πρόστιμο αυτό θα διπλασιάζεται σε περίπτωση υποτροπής. Το ύψος του αρχικού προστίμου για κάθε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις να ανέρχεται στο ποσό των πεντακοσίων (500) ευρώ.
5. Στην περίπτωση λειτουργίας οίκου ανοχής χωρίς άδεια εγκατάστασης καθώς και στην περίπτωση παραβίασης σφραγίδων αρχής, ο αναφερόμενος ως εκμισθωτής στην άδεια εγκατάστασης και χρήσης του οίκου ανοχής εκτός των διοικητικών κυρώσεων, να τιμωρείται πρόσθετα με την επιβολή αυστηρού Διοικητικού προστίμου. Επιπλέον η αδειοδοτούσα αρχή να ενημερώνει όλες τις υπηρεσίες (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λ.π.) για την άμεση διακοπή όλων των παροχών προς το συγκεκριμένο οίκημα, οι οποίες θα είναι υποχρεωμένες να διακόψουν άμεσα κάθε παροχή στο σφραγισμένο οίκημα. Το ύψος του αρχικού προστίμου στις συγκεκριμένες περιπτώσεις προτείνεται στο ποσό των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ, το οποίο σε περίπτωση υποτροπής θα διπλασιάζεται.
6. Όποιος εκμισθώνει ή παραχωρεί τη χρήση οικήματος σε πρόσωπο που δεν κατέχει άσκηση επαγγέλματος εκδιδόμενου με αμοιβή προσώπου ή το οίκημα δεν πληροί τις προϋποθέσεις της παρ. 4 του άρθρου 3 του ν. 2734/99 (περί αποστάσεων από ναούς, σχολεία κ.λ.π.) να τιμωρείται εκτός των ποινικών κυρώσεων της περίπτωσης στ. της παρ. 1 του άρθρου 5 του Ν.2734/99, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την παρ. 3 του άρθρου 12 του Ν.2839/2000, με την επιβολή αυστηρού Διοικητικού προστίμου. Το ύψος του προστίμου στην παραπάνω περίπτωση προτείνεται στο ποσό των χιλίων πεντακοσίων (1500) ευρώ, το οποίο σε περίπτωση υποτροπής θα διπλασιάζεται.
7. Τα έσοδα που θα προκύψουν από την καθιέρωση των παραπάνω αυστηρών Διοικητικών προστίμων λογίζονται ως ανταποδοτικά και θα δεσμεύονται, ούτως ώστε να γίνονται έργα βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων (πράσινο, πεζόδρομοι, πεζοδρόμια, φωτισμός κλπ) στις περιοχές που θα φιλοξενούν τις δραστηριότητες αυτές.

Δείτε ολόκληρη την πρόταση νόμου όπως ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου