Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Η Τροχαία έκοψε κλήσεις και φόρτωσε με γερανό μοτοσικλέτες αστυνομικών στη Γ.Α.Δ.Α.

Η καθημερινότητα στο κέντρο της Αθήνας με τους ελέγχους της Τροχαίας για παράνομη στάθμευση μοτοσικλετών στα πεζοδρόμια και μεταφορά με ιδιωτικό γερανό κάποιων από αυτές επεκτάθηκε μια μέρα και στα πεζοδρόμια του μεγάρου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η είδηση είναι από ιστολόγιο που διατηρούν αστυνομικοί, διαβάστε την και επισκεφθείτε το ιστολόγιο για να δείτε τον ελεεινό σχολιασμό κατά των συναδέλφων τους στην Τροχαία από άτομα που κατά τα άλλα έχουν ορκιστεί να εφαρμόζουν το νόμο (μάλλον για τους άλλους). Δυστυχώς αντίστοιχη εικόνα με αυτή της Γ.Α.Δ.Α. υπάρχει και πέριξ της υπηρεσίας μας και παρόμοιες αντιλήψεις με αυτές των αστυνομικών έχει και μερίδα συναδέλφων μας, που αδυνατεί να κατανοήσει ότι η εικόνα που δημιουργεί η συμπεριφορά τους εκθέτει το σύνολο της υπηρεσίας.

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε το μεσημέρι αρκετούς αστυνομικούς που υπηρετούν στο μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας κι έχουν επιλέξει να χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους τις μοτοσικλέτες τους.

Νωρίτερα, είχε περάσει συνεργείο της Τροχαίας με ιδιωτικό γερανό ο οποίος φόρτωσε τουλάχιστον 10 μηχανές, ενώ έγινε "διανομή" κλήσεων για παράνομη στάθμευση. Το πρόβλημα του παρκαρίσματος στη ΓΑΔΑ διογκώνεται καθημερινά, καθώς εξαιτίας της εκκρεμότητας προσδιορισμού ρόλου και έργου των υπαλλήλων του ΟΔΔΥ τα κατασχεμένα οχήματα καταλαμβάνουν ολοένα και περισσότερες θέσεις, με αποτέλεσμα να περιορίζονται δυσανάλογα οι ελεύθερες.

Το πρόβλημα ωστόσο για τους "παραβάτες" είναι πως πέρα από το πρόστιμο, θα πρέπει να πληρώσουν τα 76,5 ευρώ που κοστίζει ο ιδιωτικός γερανός, ενώ σεβαστό χρηματικό ποσό απαιτεί και το ιδιωτικό πάρκινγκ στο οποίο "φιλοξενούνται" οι μοτοσικλέτες μέχρι την παραλαβή από τους ιδιοκτήτες.

Κι επειδή τα οικονομικά του ένστολου προσωπικού δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τους, ξεσηκώθηκε θύελλα διαμαρτυριών μεταξύ των υπηρετούντων που δεν έχουν την πολυτέλεια μιας ονομαστικής ή εξασφαλισμένης θέσης στάθμευσης.

Διαβάστε και τα σχόλια στην παραπάνω ιστοσελίδα για να καταλάβετε τι εννοούμε.

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλά ενημερωτικά, υπάρχει καθημερινή διατεταγμένη υπηρεσία γερανού για μοτοσικλέτες συνοδεία τροχονόμων στο κέντρο της Αθήνας. Το μέτρο ισχύει εδώ και 2 χρόνια και έχει λειτουργήσει σε μεγάλο βαθμό αποτρεπτικά για την παράνομη στάθμευση ΜΟΤΟ σε συγκεκριμένους κεντρικούς δρόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή