Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση ΠΟΕ-ΟΤΑ για την αυριανή στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας


Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2012

Αριθμ. Πρωτ.: 175

Προς:
Συλλόγους-Μέλη
της Π.Ο.Ε. -Ο.Τ.Α.

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
4ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
(Από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τέλος του ωραρίου)


Συνάδελφοι,

Η δυναμική, μαζική και ενωτική παρέμβαση των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. της Περιφέρειας Αττικής απέτρεψε την προσπάθεια κυβέρνησης, αιρετών και επιχειρηματικών-εργολαβικών συμφερόντων για την εκχώρηση μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. των εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. Γιάννης Σγουρός (Περιφερειάρχης Αττικής) χρησιμοποιώντας δέκα (10) διμοιρίες από τις δυνάμεις καταστολής, θεώρησε ότι θα μας τρομοκρατήσει προκειμένου να υλοποιήσει τους ευσεβείς πόθους του.


Ήταν μια πρώτη μάχη, από τις πολλές που έχουμε να δώσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα, για να ανατρέψουμε στην πράξη την ακραία, βάρβαρη και νεοφιλελεύθερη πολιτική της συγκυβέρνησης και της τρόικας.

Επόμενη αγωνιστική παρέμβαση είναι την ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 όπου έχει προκηρυχθεί 4ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τέλος του ωραρίου. Στη 1.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ έξω από το Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17-Αθήνα) και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία στα Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών (Σταδίου 27-29).

Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πρέπει να πραγματοποιηθούν και στις έδρες των Νομών όλης της Χώρας.

Η κινητοποίηση είναι ενταγμένη στην προσπάθειά μας για να αντιμετωπίσουμε την καθημερινή υποβάθμιση της ζωής μας και ιδιαίτερα στα ζητήματα που αφορούν την ιατροφαρμακευτική και υγειονομική περίθαλψή μας, μετά την λειτουργία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Συντονίζουμε την κινητοποίησή μας με αυτές των φορέων της Υγείας με βασικό σύνθημα: «Αγωνιζόμαστε για ένα Δημόσιο, Δωρεάν και ποιοτικό σύστημα υγείας, προσβάσιμο σε όλους, χωρίς χαράτσια και αποκλεισμούς».

Συνάδελφοι,

Και η επιτυχία αυτής της αγωνιστικής κινητοποίησης είναι βασική προϋπόθεση για την ανατροπή καθημερινά στην πράξη της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που μας οδηγεί στην φτώχεια και στην εξαθλίωση και όλη την κοινωνία σε πτώχευση, τους Ο.Τ.Α. σε οικονομική κατάρρευση και χιλιάδες εργαζόμενους σε απόλυση και στην ανεργία.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
ΣΤΗΝ 4ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
(από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρις τέλος του ωραρίου)
ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟ και ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ
στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
έξω από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ (Αριστοτέλους 17-Αθήνα)
και στην πορεία στα Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών (Σταδίου 27-29)

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος     Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας


Θέμης Μπαλασόπουλος    Ιωάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου