Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Σοβαρός τραυματισμός συναδέλφων στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών

Επίθεση από ομάδα νεαρών δέχθηκαν σήμερα λίγο πριν τις 20:00 δύο υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων στον πεζόδρομο της Γρηγορίου Ε', παραπλεύρως του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η επίθεση έγινε από ομάδα τουλάχιστον 15 ατόμων που περικύκλωσαν τους συναδέλφους και τους επιτέθηκαν με μπουνιές, κλωτσιές, ξύλα και κράνη. Ο ένας συνάδελφος κατάφερε να διαφύγει, ο δεύτερος όμως εγκλωβίστηκε και τραυματίστηκε σοβαρά. Οι συνάδελφοι μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Όπως ενημερωνόμαστε, οι συνάδελφοι αυτή την ώρα (σημείωση: 00:30) μεταφέρονται στο Κ.Α.Τ. ώστε να υποβληθούν σε νέες εξετάσεις.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες οι δύο συνάδελφοι είχαν διατεταγμένη υπηρεσία στη βάρδια των 18:30 στον τομέα των Προπυλαίων. Οι συνάδελφοι ήταν στάσιμοι και πεζοί στον πεζόδρομο της Γρηγορίου Ε' και όχι με βαν επί της Πανεπιστημίου όπως συνηθίζεται. Λίγο νωρίτερα είχαν αποχωρήσει από το σημείο οι τέσσερις συνάδελφοι της απογευματινής βάρδιας, όμως αυτοί που δέχθηκαν την επίθεση ενημέρωσαν το κέντρο για την αποχώρηση της απογευματινής βάρδιας αλλά έλαβαν την εντολή να παραμείνουν στο σημείο, κάτι που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση με δεδομένη την επικινδυνότητα της περιοχής και της σειράς επιθέσεων που έχουν δεχθεί εκεί συνάδελφοι και οχήματα στο παρελθόν.

Στο νοσοκομείο έσπευσαν για συμπαράσταση των τραυματισμένων τέσσερα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου και πολλοί συνάδελφοι. Αν υπάρξει περαιτέρω πληροφόρηση θα ενημερώσουμε.

(Τελευταία επεξεργασία: 00:45)

1 σχόλιο:

  1. ΣΧΟΛΙΟ ΗΛ. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

    Ήταν άλλη μια απόπειρα ανθρωποκτονίας, από τα παιδιά της «προόδου». Δύο δημοτικοί αστυνομικοί, δέχθηκαν έπεσαν θύματα απόπειρας ανθρωποκτονίας από αντιεξουσιαστές, απέναντι από τα Προπύλαια, στο πάνω μέρος της Πλατείας Κοραή, γύρω στις 7 το απόγευμα, μόλις είχαν πάει να κάνουν τη βάρδια τους. Είχαν διαταγή να στέκονται στο πάνω μέρος της Πλατείας Μιλάμε για πάγιες διαταγές του αρμόδιου για τη Δημοτική Αστυνομία αντιδημάρχου Τάσου Αβραντίνη (της Δράσης του Στέφανου Μάνου).

    dimotiki_astynomiaΤώρα, γιατί στέλνουν νεαρά παιδιά στο στόμα του λύκου, σε αυτό είναι αρμόδιος να απαντήσει μόνο ο Δήμος Αθηναίων.

    Δύο τραυματίες λοιπόν στο νοσοκομείο, ο ένας με χτυπήματα στο κεφάλι, που παρ' ολίγο να αποβούν μοιραία, ενώ και στους δύο έγιναν ράμματα. Αρχικά, οι τραυματίες διακομίστηκαν στο Λαϊκό και μετά, στο ΚΑΤ. Φυσικά, μην περιμένετε συλλήψεις υπόπτων ή φωνές διαμαρτυρίας από τα πολιτικά κόμματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή