Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Επιβεβαίωση.... Άρθρο του προέδρου του Σ.Δ.Α.Θ. Θεόδωρου Θωμαΐδη

5 σχόλια:

  1. Ισως αυτή να είναι η καλύτερη λύση για ολους . οι Δήμοι εδώ και 9 χρόνια (απο το π.δ. 23/2002)έδειξαν ανίκανοι να διαχειριστούν το θεσμό , ειτε απο απροθυμία ειτε απο αγνοια. Πως ειναι δυνατον να δουλέψει ενας ελεγκτικός μηχανισμός με προιστάμενο ένα ασχετο-αντιδήμαρχο? Πως ειναι δυνατον να δουλέψει μια υπηρεσία χωρίς μέσα και ξεκαθαρες αρμοδιότητες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα ήταν επιλογή να μην δουλέψει. Το ΥΠ.ΕΣ φρόντισε μόνο να βολέψει ημέτερους όλων των κομμάτων από τους προσληφθέντες εκτός ΑΣΕΠ δημιουργώνγτας μια βαριά πολυάριθμη ιεραρχία, με τους μισούς και πλέον από αυτούς να έχουν άγνοια για τα καθήκοντά τους. Όσο για τα μέσα, το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. έχει ακινητοποιημένο μεγάλο μέρος του στόλου του γιατί δεν έχει να πληρώσει καύσιμα, η επιβάρυνση από τη δημοτική αστυνομία του έλειπε (δεν μιλάμε καν για τη μισθοδοσία).
    Είναι πολλά τα ζητήματα, το γνωρίζει ο υπουργός και απλά πέταξε ένα πυροτέχνημα. Αν κάνει ουσιαστική πρόταση στο υπουργικό συμβούλιο το ξαναβλέπουμε, αλλά δεν πρόκειται περί αυτού. Πρόκειται για τη διατήρηση του αριστερού προφίλ του χάρη στο οποίο εκλεγόταν στην Α' Αθήνας το οποίο χαλάει κάθε φορά που ο Δήμος Αθηναίων ζητάει διμοιρία για επιχείρηση στη Μασσαλίας ή στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. (Για όσους δεν γνωρίζουν οι αλλοδαποί μικροπωλητές σε αυτά τα σημεία ξεπερνούν τους 1οο και ακόμη και στην ΕΛ.ΑΣ. να ανήκε η αρμοδιότητα θεωρούμε απίθανο να επενέβαιναν οι αστυνομικοί των Α.Τ. χωρίς συνδρομή διμοιρίας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.
    ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΑΝ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΙΣΤΕΥΩ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗ «ΜΑΜΑ» ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ.
    ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ.
    ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ 600 ΕΥΡΩ.
    ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΜΕ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ.
    ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΜΑΣ.
    ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΠΙΟΝΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥ-ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΖΕΙ-ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ!
    ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΕΞΥΒΡΙΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ 100 ΕΥΡΩ.
    ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΤΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο επιτρέπεται για ένα λόγο: ως παράδειγμα σχολίου προς απόρριψη. Τα σχόλια δεν τα αφήσαμε ανοιχτά για να απαντάμε σε όποιον έχει αντίθετη γνώμη ξοδεύοντας χρόνο που δεν υπάρχει. Ο κάθε sotos μπορεί να μας λέει τις απόψεις του στη δουλειά, ή να τοποθετείται στις γενικές συνελεύσεις. Αν δεν είναι μέλος του Σ.Δ.Α.Α. ακόμη χειρότερα. Το ιστολόγιο της ΕΚΕΔΑ δεν είναι ένα φόρουμ συζητήσεων, ένα μέσο ενημέρωσης και προβολής των απόψεων της παράταξης είναι. Αν ο κάθε πικραμένος ή μη έχει αντιδιαμετρική άποψη, ας βρει το δικό του κανάλι να την αναπαραγάγει.

    Επί του σχολίου: Πολλά "Βαρέθηκα" μαζεμένα αναζητώντας μια μεσιακή λύση με την μετάβαση στην ΕΛ.ΑΣ.
    Ποια ΕΛ.ΑΣ όμως; Την ΕΛ.ΑΣ. της εξαήμερης εργασίας, του ασταθούς ωραρίου, των μετατάξεων οπουδήποτε στην επικράτεια, της στρατιωτικής πειθαρχίας. Μάλλον υπάρχουν άτομα πρόθυμα μια απόφαση της ηγεσίας να φέρνει τα πάνω-κάτω στη ζωή τους... Ή μήπως συμβαίνει το άλλο; Προσδοκούμε σε κάτι που απλά δεν υφίσταται μέσω της εξιδανικεύσης της ΕΛ.ΑΣ. ξεχνώντας πράγματα που έχουμε ως δεδομένα.
    [Μια παρένθεση: Αυτό που με διασκεδάζει στη δουλειά είναι να ακούω άτομα που δεν έχουν έρθει ποτέ στην ώρα τους να εκθειάζουν την ΕΛ.ΑΣ. Και αν ποτέ "μεταταγούν" εκεί κόβω το χέρι μου ότι θα απολυθούν σε λιγότερο από χρόνο. Αλλά αυτοί είναι μόνο μια από τις υποκατηγορίες].

    Ο sotoς λέει ανεξαρτητοποίηση από τους τοπικούς άρχοντες, αλλά εξαρτητοποίηση από την κυβέρνηση θα συμπληρώσουμε εμείς. Για να γίνουμε αστυνομικοί σε μια περίοδο που ο κύριος λόγος ύπαρξης της αστυνομίας είναι η καταστολή της όποιας φωνής αντίδρασης στα αντικειμενικά απάνθρωπα μέτρα της κυβέρνησης; Να πάψεις να είσαι το πιόνι του δημάρχου αλλά να γίνεις το πιόνι της κυβέρνησης; Λυπάμαι, η θέση της ΕΚΕΔΑ είναι να μην είμαστε πιόνι κανενός, η θέση του sotos απλά αλλάζει αυτόν που κάνει την κίνηση στη σκακιέρα, και αυτό πρέπει να το καταλάβει.

    Για να γίνει η δουλειά χωρίς να κινδυνεύει κάποιος, πρέπει να ζει σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Και για να ζούμε σε τέτοια κοινωνία, πρέπει η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Αλλά δεν την κάνει. Για τους χ και ψ λόγους. Μεταπηδώντας λοιπόν στην ΕΛ.ΑΣ. που δεν κάνει τη δουλειά της, θα πάψεις να νοιώθεις τον κίνδυνο; Μα οι πρώτοι που κινδυνεύουνε είναι οι αστυνομικοί. Και κινδυνεύουν πολύ σοβαρά και θρηνούν πολλούς νεκρούς και τραυματίες κάθε χρόνο. Αυτή η αυταπάτη ότι στην ΕΛ.ΑΣ. είσαι ασφαλής, από που προκύπτει άραγε;
    Αν βαρέθηκες να σου κόβουν κάθε μήνα από το μισθό ο λόγος είναι μάλλον ότι δεν στήριξες όσο έπρεπε τα σωματεία που πάλευαν για το αντίθετο. Δεν φτάσαμε αμαχητί στα 600€. Άσε που τόσα χρόνια καρπωνόσουν τα παραπάνω! Και η μεταπήδηση στην ΕΛ.ΑΣ. σίγουρα δεν συνεπάγεται αξιοπρεπή μισθό, μην κοιτάς που οι συγκυρίες την άφησαν εκτός του μισθολογίου. Αυτό έγινε για έναν και μόνο λόγο, αν μπορείς να το καταλάβεις: ότι ο νέος νόμος είναι βαθμολόγιο και οι δυνάμεις ασφαλείας δεν μπορούσαν εκ των πραγμάτων να ενταχθούν σε αυτό λόγω της ιεραρχίας τους. Μην νομίζεις ότι αποτελεί βούληση της κυβέρνησης, θα περιλάβει και τις δυνάμεις ασφαλείας σε επόμενο νομοσχέδιο. Προς το παρόν τους θέλει να δείχνουν ταϊσμένοι γιατί βασίζεται πάνω τους για να καταπνίξουν τη λαϊκή οργή.
    Αν πρέπει να καταβάλεις 100€ για να κάνεις μήνυση για εξύβριση μάλλον κάτι δεν γίνεται σωστά στην υπηρεσία σου, κοίτα να το φτιάξετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και αν εσύ φοβάσαι τώρα την εφεδρεία που δεν υφίσταται για μόνιμο υπάλληλο, τι έχεις να κερδίσεις με τη μετάταξη στην ΕΛ.ΑΣ.; Την προσδοκία να εξαιρεθείς; Εκ των πραγμάτων αν εξαιρεθεί κάποια υπηρεσία του δημοσίου θα είναι η δημοτική αστυνομία (ναι, για τους φοροεισπραχτικούς λόγους μετά το ψαλίδισμα των ΚΑΠ). Πώς θα νιώθεις άραγε στην ΕΛ.ΑΣ. αν έρθει ο καιρός να σφίξουν και εκεί τα πράγματα; Γιατί ως το 2015 θα σφίξουν πολύ τα πράγματα, αν ακολουθήσουμε ως κράτος την ίδια πολιτική. Ποιοι νομίζεις πως θα είναι οι πρώτοι που θα ξεφορτωθεί το υπουργείο; Μήπως 2.500 δημοτικοί αστυνομικοί θα είναι η πιο εύκολη επιλογή τους; Πριν ένα μήνα Τα Νέα γράφανε ότι η τρόικα θεωρεί ότι ο αριθμός των υπηρετούντων αστυνομικών είναι μεγάλος (και είναι πράγματι αναλογικά με τις υπόλοιπες χώρες της Ένωσης). Στην ΕΛ.ΑΣ. οι αστυνομικοί θεωρούν ξένο σώμα ακόμη και τους ειδικούς φρουρούς, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι εσύ θα τύχεις καλύτερη αντιμετώπιση; Αυτή τη στιγμή σε θέλουν εκεί ώστε να είσαι ο πρώτος που θα διώξουν αύριο.

    Και στην ΕΛ.ΑΣ. να πας, νομίζεις ότι θα έχεις διαφορετικές αρμοδιότητες; Τις ίδιες θα έχεις, αυτές τις για πολλούς «υποτιμητικές». Δεν θα έχεις «αστυνομικές» αρμοδιότητες. Έλεγχο καταστημάτων θα κάνεις, αγορανομικό έλεγχο, κλήσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, έλεγχο καπνίσματος. Τι νόμιζες, θα πήγαινες ΕΛ.ΑΣ.και θα τα γλύτωνες όλα αυτά; Γιατί αν δεν ασκείς π.χ. ελεγχόμενη στάθμευση εσύ, τι θα κάνει το κράτος; Θα δημιουργήσει νέα υπηρεσία για την ελεγχόμενη; Ή θα βάλει την Τροχαία να το κάνει και εσένα θα σε ρίξει στην εγκληματικότητα; Είσαι πολύ γελασμένος αν νομίζεις κάτι διαφορετικό. Αν το κράτος θελήσει 2.500 αστυνομικούς, θα πάρει 18χρονους αστυνομικούς, και όχι δημοτικούς αστυνομικούς με μια φουρνιά 50άρηδων και μια φουρνιά 38άρηδων στις τάξεις της που σίγουρα δεν θα στελεχώσουν μάχιμες υπηρεσίες, όπου βρίσκονται οι πραγματικές ανάγκες της ΕΛ.ΑΣ.

    Και ναι, αν γίνεις ΕΛ.ΑΣ. θα μπορείς να προσαγάγεις αυτόν που σε έβρισε. Το θέμα όμως είναι να κάνεις προσαγωγές; Σύντομα θα βαρεθείς, όπως βαρέθηκαν οι αστυνομικοί να προσαγάγουν βαποράκια, παπατζήδες, επαίτες. Το ζητούμενο θα ήταν να εξαλειφθούν οι λόγοι για τους οποίους σε βρίζουν, αυτός θα ήταν ένας ευσεβής στόχος.

    Αυτή η φωνή αγανάκτησης του sotos έχει να κάνει με μια αυταπάτη, μια πλάνη, ή ίσως με ένα όραμα, ότι αλλού θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Προκύπτει από ένα γαμώτο γιατί ίσως άλλα περίμενε στη δημοτική αστυνομία και άλλα προέκυψαν στην πορεία. Το πιθανότερο όμως είναι να είναι και εκεί τα ίδια...

    Παιδιά, χρειάζεται σύνεση και ψυχραιμία, και όχι καιροσκοπικές λογικές. Η καλύτερη λύση που έχουμε να δώσουμε είναι να δουλέψουμε σωστά με τα όποια προβλήματα. Να «θωρακίσουμε» την υπηρεσία. Και θωράκιση σημαίνει δεν επιτρέπω στον δήμαρχο να σβήνει τς κλήσεις μου γιατί απαγορεύεται από το νόμο. Και ψηφίζω ένα σωματείο που θα με προασπίσει, και όχι ένα σωματείο που θα μου κάνει «εξυπηρετήσεις». Θωράκιση σημαίνει ότι έχω δεδομένη τη νομική προστασία που μου παρέχει ο νόμος, και αν δεν τη δίνει ο δήμαρχος την απαιτείς. Δεν του δίνεις την επιλογή να μην το κάνει. Θωράκιση σημαίνει γνωρίζω τους νόμους που εφαρμόζω και δεν κάνω ότι μου είπε κάποιος άλλος, ιδιαίτερα αν αυτός ο άλλος είναι άσχετος, όπως συμβαίνει πολλές φορές. Θωράκιση σημαίνει ότι το γραφείο τύπου προβάλει το έργο σου -όποιο και να είναι αυτό- και δημοσιεύει όλα τα περιστατικά καταδίκης για επιθέσεις από τραμπούκους νεοέλληνες.
    Για να γίνουν όλα αυτά το πρώτο που χρειάζεται είναι ένα δυνατό σωματείο μακρυά από κομματικές διαπλοκές που υπονομεύουν και το έργο και το δίκιο σου. Το ότι σε πολλές περιπτώσεις αυτό δεν συμβαίνει οφείλεται και σε σένα και στον καθένα μας.

    Δεν θα επιτραπούν σχόλια ανταπάντησης, πιο πολύ ξεδιπλώνω τον τρόπο σκέψης μου και αρκετών από την παράταξή μου. Βλέπετε και κρίνετε. Συμφωνείτε; Ψηφίστε μας; Διαφωνείτε; Μην το κάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή