Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Νέα εγκύκλιος για την εφαρμογή του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπηρεσιών

Νέες διευκρινίσεις για το ωράριο εργασίας των υπαλλήλων και τις ώρες εξυπηρέτησης κοινού εξέδωσε το ΥΔιΜΗΔ. Μεταξύ άλλων διευκρινίζεται ότι με απόφαση υπουργού μετά από εξουσιοδότηση του ΥΔιΜΗΔ μπορεί να γίνει παρέκκλιση από τη δυνατότητα επιλογής των πέντε νέων ωραρίων. Ειδικότερα για τους Ο.Τ.Α. η παρέκκλιση αυτή γίνεται με απόφαση του οικείου Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, και όχι με απόφαση διευθυντή ή απόφαση δημάρχου. Το γράφουμε αυτό γιατί ήρθε σε γνώση μας ο αυθαίρετος αποκλεισμός της επιλογής συγκεκριμένων ωραρίων που ορίζει η σχετική απόφαση για υπαλλήλους γραφείου της δημοτικής αστυνομίας, αλλά κανείς από τους θιγόμενους δεν γνωρίζουμε να στράφηκε στο σωματείο, και κανένας δεν ενημέρωσε την Ε.Κ.Ε.Δ.Α.

Επίσης διευκρινίζεται ότι οι ώρες εξυπηρέτησης κοινού είναι αυτές που ορίζει η υπουργική απόφαση (9:00-15:00), με εξαίρεση την είσοδο κοινού στα γραφεία υποδοχής πολιτών και στα γραφεία πρωτοκόλλου η οποία ορίζεται 07.30-15.30 κάθε εργάσιμη ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι πολίτες μπορούν να εισέρχονται στα γραφεία της δημοτικής αστυνομία από τις 7.30-15.30 αποκλειστικά και μόνο για το Γενικό Πρωτόκολλο ή για να δουν τον υπεύθυνο ακροάσεων κοινού (π.χ. για να κάνουν κάποια καταγγελία), και όχι για τη διεκπεραίωση υποθέσεών τους όπως κάρτες δακτυλίου, διακοπές κυκλοφορίας, ενστάσεις, κάρτες κατοίκου κλπ. όπου πρέπει να τηρείται το καθορισμένο ωράριο 9:00-15:00.

Πάντως διευκρινίζεται ότι «Οι υπηρεσίες και οι φορείς έχουν πάντα τη δυνατότητα ρύθμισης και διεύρυνσης του ωραρίου υποδοχής των συναλλασσομένων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους. Για τη ρύθμιση των ωρών υποδοχής του κοινού, κατά παρέκκλιση από αυτές που ισχύουν, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εφαρμόζονται οι διατάξεις του ν.1157/1981 και ιδίως αυτές της παραγράφου 6 του άρθρου 1».

Δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο στη "Δι@ύγεια":
Στο τέλος της εγκυκλίου ακολουθεί σε κωδικοποιημένο κείμενο η απόφαση ΔΙΑΔΠ/Φ.Β.1/14757/25.7.2011 ( ΦΕΚ Β΄1659), όπως ισχύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου