Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Μεγαλειώδης η συμμετοχή των δημοτικών αστυνομικών στην πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 11 Οκτώβρη

Περισσότεροι από 300 ήταν οι συνάδελφοι που συμμετείχαν χθες στη συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Πλατεία Καραϊσκάκη και στην πορεία που ακολούθησε στο Υπουργείο Εσωτερικών και στη Βουλή. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το μπλοκ της δημοτικής αστυνομίας ήταν ένα από τα μαζικότερα και η παρουσία του προκάλεσε έκπληξη σε πολύ κόσμο.

Πρόκειται ίσως για τη δυναμικότερη και μαζικότερη κινητοποίηση του κλάδου, και παίρνει ακόμη μεγαλύτερη σημασία αν ληφθεί υπόψη ότι έγινε σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία οι σχέσεις του σωματείου με το δευτεροβάθμιο όργανο ήταν ιδιαίτερα τεταμένες. Βέβαια έπαιξε το ρόλο της και η κινητοποίηση της Ε.Κ.Ε.Δ.Α. για την προτροπή του κόσμου σε συμμετοχή, αλλά και το γεγονός ότι η συγκέντρωση γινόταν μακρυά από οποιαδήποτε πολιτική σκοπιμότητα. Αναμφισβήτητο όμως είναι ότι ο κύριος παράγοντας που κατέβασε τον κόσμο στην πορεία είναι το γεγονός ότι τα νέα κυβερνητικά μέτρα δεν αφήνουν καμιά ψευδαίσθηση στους συναδέλφους για την πραγματικότητα την οποία θα κληθούν να αντιμετωπίσουν σε λίγες ημέρες.

Σημειώνουμε ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό στη συμμετοχή του ΣΔΑΑ, ενώ το πανό του συλλόγου προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών τηλεοπτικών συνεργείων. Επικεφαλής της πορείας ήταν τα μέλη του Δ.Σ. ενώ ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η συμμετοχή από τους συναδέλφους των νεώτερων σειρών.

Την ίδια ημέρα ο σύλλογος προχώρησε σε κατάληψη του κεντρικού κτηρίου της υπηρεσίας στην Αγίου Κωνσταντίνου, κατάληψη που έληξε χθες τα μεσάνυχτα. Με νεότερη απόφασή του σήμερα το μεσημέρι ο σύλλογος πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε κατάληψη διαρκείας, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αλλά και διαμαρτυρόμενος για το αδιέξοδο στη συζήτηση με τον αντιδήμαρχο για οικονομικά και υπηρεσιακά θέματα που δεν έχουν επιλυθεί. Στην κατάληψη σήμερα παρέστη μετά από πρόσκλησή μας ο ταμίας της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ (και συνάδελφος) Θωμάς Καραγιαννάκης, ιδιαίτερα έμπειρος σε θέματα κινητοποιήσεων.

Ως παράταξη θεωρούμε αυτονόητη τη στήριξη όλων των συναδέλφων στις αποφάσεις του Δ.Σ., γιατί γίνονται κατ' εξουσιοδότηση που έδωσαν οι ίδιοι στη γενική συνέλευση της προηγούμενης εβδομάδας. Και καλό θα είναι να κοπούν οι γκρίνιες, απ' όπου κι αν προέρχονται. Και ας μην ξεχνάμε ότι κάθε μορφή κινητοποίησης έχει και το ρίσκο και το τίμημα της. Ανάλογες κινητοποιήσεις με τη δική μας γίνονται αυτή τη στιγμή σε δεκάδες δημοτικά κτήρια και κτήρια υπουργείων, γεγονός που δείχνει την κρισιμότητα των μέτρων και την ανάγκη ανατροπής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου