Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Μπάχαλο με τα σκουπίδια – Τηλεοπτική κόντρα Σγουρού με Καμίνη - Αναβολή για τα ασφαλιστικά μέτρα

Μέχρι και την Δευτέρα τα σκουπίδια θα βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας. Πήραν αναβολή τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Γ. Καμίνης.

Οι δικηγόροι των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων ζήτησαν την εξαίρεση της εισαγγελέας από την έδρα και το αίτημα τους θα εξεταστεί την Δευτέρα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορεί να εκδοθεί απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε εναντίον της ΠΟΕ ΟΤΑ προκειμένου να κηρυχθεί η απεργία τους παράνομη και καταχρηστική.


Βολές Σγουρού εναντίον Καμίνη

Επίθεση εναντίον του Δημάρχου Αθηναίων αλλά και της Κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

«Η αποκομιδή των σκουπιδιών είναι αποκλειστική ευθύνη των δήμων και μόνο. Θα έπρεπε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με την εισαγγελία και τον Δήμο της Αθήνας να λύσουν το θέμα των σκουπιδιών και όχι να πετούν το μπαλάκι της αποκομιδής στον Σγουρό» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Ο Γ. Καμίνης απάντησε πως έκανε ότι ήταν δυνατό για να αποφευχθεί η κατάσταση αυτή.  

Στον ΧΥΤΑ Φυλής οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ ΟΤΑ

Στον χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων παραμένουν εκατοντάδες εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων. Ελάχιστα είναι τα απορριμματοφόρα που περνούν την πόρτα του ΧΥΤΑ και αφού πρώτα έχουν συνεννοηθεί με τους συνδικαλιστές. 

Επιθέσεις εναντίον ιδιωτικών απορριμματοφόρων
Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι άγνωστοι που επέβαιναν σε 6 μηχανάκια επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον ιδιωτικού απορριμματοφόρου στην οδό Φειδιππίδου στο κέντρο της Αθήνας. Ευτυχώς από την επίθεση δεν τραυματίστηκαν οι υπάλληλοι που μάζευαν τα σκουπίδια και το μόνο που υπέστη υλικές ζημιές ήταν το απορριμματοφόρο. Παρόμιο περιστατικό συνέβη σε άλλη περιοχή του κέντρου.

Η αποκομιδή των απορριμμάτων συνεχίζεται κανονικά στους δρόμους της πρωτεύουσας με την συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων. Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιφέρεια Αττικής μέχρι το βράδυ περίπου 100 απορριμματοφόρα θα συμμετέχουν στον καθαρισμό της πόλης
Θ. Μπαλασόπουλος: «Προσπαθούν να συκοφαντήσουν τον κλαδο μας»
Ο Πρόεδρος των εργαζομένων στην ΠΟΕ ΟΤΑ μιλώντας στον Real Fm 97,8 υποστήριξε πως η κυβέρνηση με τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα δεν έχει ως στόχο την διασφάλιση της δημόσιας υγείας αλλά να συκοφαντήσει τον κλάδο των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων.


Πρόστιμα και φυλάκιση φέρνει η υγειονομική διάταξη
Αντιμέτωποι με φυλάκιση και χρηματικά πρόστιμα βρίσκονται όσοι παραβαίνουν την υγειονομική διάταξη που εξέδωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το υπουργείο Υγείας, «διατάσσει τα αρμόδια όργανα των Δήμων να επιβάλουν κυρώσεις στους ρυπαντές και σε όσους με πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους δεν συμβάλλουν στην αποκομιδή των σκουπιδιών».

Παράλληλα επισημαίνεται ότι «η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής και λαμβάνει πλέον τις διαστάσεις υγειονομικής κρίσης».

Η υγειονομική διάταξη βασίζεται στο αναγκαστικό νόμο 2520 του 1940 που αναφέρει ότι «οι παραβάσεις των διατάξεων του Υγειονομικού Κανονισμού (ΦΕΚ 275 Β`) και όλες οι παραβάσεις των διατάξεων όλων των Υγειονομικών Διατάξεων, οι οποίες εκδίδονται κατ` εφαρμογή του άρθρου 1 του α.ν. 2520/1940 (ΦΕΚ 273 Α`) ή κατ` εξουσιοδότηση άλλου νόμου, τιμωρούνται με κράτηση μέχρι τριών (3) μηνών ή με πρόστιμο μέχρι τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου