Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Τερματίζεται η κατάληψη στην έδρα της Δημοτικής Αστυνομίας Αθήνας

Από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου και με τη λήξη της 48ωρης γενικής απεργίας αποφασίστηκε η λήξη της κατάληψης στο κεντρικό κτήριο της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων, καθώς και οι εκ περιτροπής καταλήψεις στα τμήματα των δημοτικών κοινοτήτων.

Δυστυχώς, και παρά τον μεγάλο αγώνα που έδωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, στον οποίο το Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας στάθηκε αρωγός με πρωτοφανή ποσοστά συμμετοχής στις συγκεντρώσεις και τις πορείες του κλάδου, το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε από τη Βουλή. Οι πολυπληθείς συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας Γ.Σ.Ε.Ε. - Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δεν πτόησαν την κυβέρνηση. Είχε προηγηθεί  ο βρώμικος πόλεμος κατά της ΠΟΕ-ΟΤΑ από την κυβέρνηση, από κόμματα, από μερίδα δημάρχων προεξέχοντος του κ. Καμίνη, και από το σύνολο σχεδόν του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, που παρουσίαζαν την απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ ως κοινωνικά ανάλγητη και συντεχνιακή, αποκρύβοντας το γεγονός ότι για το μόνο που μάχεται η δήθεν «συντεχνία» της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι ο μισθός των εργαζομένων που υφίσταται μείωση ~50% και κατεβαίνει για υπάλληλο ΔΕ με 10 χρόνια υπηρεσίας στα 700€. Αντίθετα τσιμουδιά από όλους για τα ρετιρέ των ΔΕΚΟ που συνεχίζουν να απολαμβάνουν μισθούς που ξεπερνούν τα 30.000€ τον χρόνο και βέβαια εξαιρέθηκαν από την εφαρμογή του νόμου χωρίς κανένας να μιλήσει για συντεχνίες.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι ο κύκλος κινητοποιήσεων δεν έχει κλείσει, παρά τη λήξη της κατάληψης. Αναμένουμε δελτίο τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τις νέες αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις  κλάδου που λήφθηκαν απόψε το βράδυ (λόγω προχωρημένης ώρας μάλλον θα σταλεί το πρωί) που σύμφωνα με πληροφορίες δεν σταματάνε εδώ, και επίκεινται νέες απεργίες και αποχές.

Σε ότι αφορά τα τρέχοντα θέματα της υπηρεσίας μας ενημερώνουμε ότι αύριο (Παρασκευή) στις 11:00 υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση του Δ.Σ. του Σ.Δ.Α.Α. με το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αθηναίων κ. Λιβάνιο, ενώ μετά τη συνάντηση και συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του συλλόγου επανακαθορίζοντας τη στάση του.

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι από σήμερα μεσάνυχτα να προσέρχονται ένστολοι για υπηρεσία. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία από τις 17 Οκτωβρίου οφείλουν να φέρουν τη χειμερινή στολή υπηρεσίας. Για ότι νεώτερο, θα σας ενημερώσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου