Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Πυρά Νέας Δημοκρατίας κατά της ΠΟΕ -ΟΤΑ - Ανακοίνωση Δημοκρατικής Συμμαχίας «κατά των συντεχνιών»

Ακολουθούν δύο ειδήσεις που είδαμε στο φιλικό ιστολόγιο του Σ.Δ.Α. Θεσσαλονίκης. Και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας κατά της ΠΟΕ-ΟΤΑ, χθεσινή είδηση, από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Στη συνέχεια ακολουθεί ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας κατά των συντεχνιών. Ο βρώμικος πόλεμος κατά των «συντεχνιών» που αντιδρούν στα 650€ μηνιάτικο μαίνεται από κυβέρνηση, κόμματα και μέσα μαζικής ενημέρωσης.


ΝΔ: Πυρά κατά της ΠΟΕ -ΟΤΑ

Παίζει με την υγεία των κατοίκων

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ παίζει απροκάλυπτα με την υγεία εκατομμυρίων κατοίκων και η κυβέρνηση αδιαφορεί, χωρίς να έχει καν το σθένος να εφαρμόσει τις σχετικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης, υπογραμμίζουν για το θέμα των σκουπιδιών, οι αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και Χρήστος Ζώης.
«Την ώρα που 50.000 τόνοι σκουπιδιών έχουν "πνίξει" την πρωτεύουσα, η κυβέρνηση επιδεικνύει προκλητική αδιαφορία. Ανέχεται την ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία παίζει απροκάλυπτα με την υγεία εκατομμυρίων κατοίκων του λεκανοπεδίου και δεν έχει καν το σθένος να εφαρμόσει τις σχετικές αποφάσεις της δικαιοσύνης. 

Κατά τα άλλα, αναλώνεται σε ανούσιες δηλώσεις και θεωρητικολογίες αρμόδιων υπουργών όπως ο κ. Κουκουλόπουλος και δεν παίρνει καμία απολύτως απόφαση. Κι όλα αυτά σε βάρος των πολιτών που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τα σκουπίδια στην πόρτα τους», επισημαίνουν οι βουλευτές της ΝΔ.

«Είναι πλέον προφανές ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά δεν κυβερνά κι έχει χάσει τον έλεγχο σε όλους τους τομείς. Η αδράνεια και η παραλυσία της στο ζήτημα της αποκομιδής των σκουπιδιών είναι ενδεικτική και συντηρεί μια γενικευμένη αίσθηση ανομίας και μπαχάλου που τείνουν να επικρατήσουν στη χώρα», προσθέτουν και χαρακτηρίζουν αδιανόητο η κυβέρνηση να χειρίζεται ένα μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας με ξεπερασμένο πολιτικάντικο τρόπο και να αφήνει να διαιωνίζεται μια απαράδεκτη κι επικίνδυνη κατάσταση.

Οι τομεάρχες της ΝΔ καλούν την κυβέρνηση να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να επιβάλει το άνοιγμα του υπό κατάληψη ΧΥΤΑ της Φυλής και την αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δρόμους. «Η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, ειδικά σε αυτήν την εξαιρετικά ταραγμένη περίοδο, δεν αντέχει άλλο να είναι όμηρος της κυβερνητικής αναποφασιστικότητας και των κάθε λογής συνδικαλιστικών εκβιασμών», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

***************************************
Δημοκρατική Συμμαχία: «Φτάνει πια με τις συντεχνίες!»

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας εξαπολύει δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για «παραλυσία» και συντήρηση των «συντεχνιακών μειοψηφιών».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η εικόνα της Ελλάδας, πλημμυρισμένης στα σκουπίδια, με καταλήψεις υπηρεσιών για να μην εφαρμοστούν οι νόμοι, με αποκλεισμούς αεροδρομίων, λιμανιών και δρόμων που υπονομεύουν τον τουρισμό, δεν μας αξίζει.

Από τη μια, η κυβέρνηση της παραλυσίας, αφού επί δύο χρόνια δεν προχώρησε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις κάνοντας μόνο οριζόντιες περικοπές σε όλα τα εισοδήματα και βάζοντας νέους φόρους, σήμερα αποδεικνύεται ανίκανη να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον.

Από την άλλη, ισχυρές συντεχνιακές μειοψηφίες καθοδηγούμενες από βολεμένους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές, εκτός από τον εκβιασμό του απλού φορολογούμενου και της -υπό εξόντωση- παραγωγικής Ελλάδας, καταστρέφουν συστηματικά την παραγωγική ικανότητα της χώρας, ό,τι έχει απομείνει από τη διεθνή της εικόνα και κάθε δυνατότητα να προσελκύσει επενδύσεις για να βρουν δουλειά οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι του ιδιωτικού τομέα.

Φτάνει πια. Μερικές χιλιάδες από τις συντεχνίες δεν μπορούν να κρατούν σε ομηρία δέκα εκατομμύρια Έλληνες.


Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=398127&cid=6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου