Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ο Γ. Καμίνης ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα για να ανοίξει ο ΧΥΤΑ Φυλής

Η κατάληψη της χωματερής από τους εργαζομένους θέτει ζήτημα δημόσιας υγείας

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για να σταματήσει η κατάληψη των εργαζομένων στο ΧΥΤΑ Φυλής ζητά ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης. Θέτει ζήτημα δημόσιας υγείας εξαιτίας του αποκλεισμού της χωματερής, την οποία δεν μπορούν να προσεγγίσουν απορριμματοφόρα του δήμου για να αδειάσουν σκουπίδια.


Ο κ. Καμίνης έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΣΔΚΝΑ (Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής) κ. Νίκο Χιωτάκη , με την οποία τον καλεί να ζητήσει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την παρεμπόδιση λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής. Την επιστολή του κοινοποίησε και στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών, κυρία Ελένη Ράικου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων υπογραμμίζει στην επιστολή του τους κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία που συνεπάγεται «η συνέχιση του παράνομου αποκλεισμού της χωματερής, μη επιτρέποντας στα απορριμματοφόρα την εναπόθεση των σκουπιδιών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. έχουν αποφασίσει να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με κατάληψη όλων των Δημοτικών κτιρίων, των γκαράζ και των Χ.Υ.Τ.Α. της χώρας. Σύμφωνα με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), οι καταλήψεις θα διαρκέσουν μέχρι την προσεχή Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου