Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Αποχή από την υπερωριακή απασχόληση και αυτό το Σαββατοκύριακο για τους υπαλλήλους Ο.Τ.Α.

Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2011
 Αριθμ. Πρωτ.: 972


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει ότι, θα καλύψει συνδικαλιστικά την 24ΩΡΗ  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ αύριο Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Καλεί δε όλους τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να παραβρεθούν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος-Αθήνα.


          Η κυβέρνηση, παρ’ ότι γνωρίζει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και στις άλλες Προνοιακές Δομές, αρνείται να αναλάβει οποιαδήποτε δράση ή δέσμευση με συνέπεια να τίθεται εν αμφιβόλω το μέλλον των ίδιων των Κοινωνικών Προγραμμάτων και κατά συνέπεια και αυτό της απασχόλησης των εργαζομένων.

          Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ζητούν τη δημιουργία μόνιμων δομών Κοινωνικών Υπηρεσιών στους Ο.Τ.Α. προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας τους, την άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας και την μετατροπή των συμβάσεων τους σε Αορίστου Χρόνου. Επίσης, την εξασφάλιση του κόστους μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στις Προνοιακές Δομές με σχετική πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στο προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που παραμένει απλήρωτο από τις αρχές του 2011. 

          Στο μεταξύ, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. θα απέχουν από κάθε υπερωριακή εργασία, με στόχο να μην λειτουργήσει καμία Δημοτική Υπηρεσία. Με τον τρόπο αυτό εκφράζουν την αντίδραση τους στα δυσβάσταχτα μέτρα της κυβέρνησης αλλά και για τις περικοπές που γίνονται σε όσους εργαζόμενους απασχολούνται Κυριακές και αργίες.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου