Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Παράνομη η απεργία των υπαλλήλων καθαριότητας - Προκηρύχθηκαν τετράωρες στάσεις εργασίας

Παράνομη η απεργία των υπαλλήλων καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων 


Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011, 19:28

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η απεργία των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων.

Οι εργαζόμενοι επρόκειτο να τραβήξουν «χειρόφρενο» στα απορριμματοφόρα από σήμερα το βράδυ, απειλώντας με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, διαμαρτυρόμενοι γιατί, μετά την αποχώρηση 200 συμβασιούχων από την υπηρεσία, δεν βγαίνουν οι βάρδιες, όπως ισχυρίζονται.

Ο αριθμός αυτός, μάλιστα, αναμένεται να αυξηθεί, αφού εντός των επόμενων ημερών, λήγουν κι άλλες συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Παράλληλα, το σωματείο συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γ. Καμίνη, ωστόσο εκείνος δήλωσε σχεδόν αναρμόδιος να λύσει το θέμα, αναφέροντας ότι αυτό θα διευθετηθεί στη Βουλή.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης



Τετράωρες στάσεις εργασίας από τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων

Σε τετράωρες στάσεις εργασίας προχωρούν από σήμερα, Δευτέρα, έως και την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη και καταχρηστική την 48ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι, ζητώντας να δοθεί λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων στην καθαριότητα, οι απολύσεις των οποίων συνεχίζονται, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης έχει επισημάνει ότι δεν προκάλεσε ο ίδιος το πρόβλημα ούτε είναι σε θέση από μόνος του να το λύσει και επιμένει στη θέση του ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.


Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου