Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την ένταξη στα Β.Α.Ε. και του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας

Αθήνα, 22 Αυγούστου 2011

Αριθμ. Πρωτ.: 800


Προς:
Υπουργό Εργασίας και
Κοινωνικής Ασφάλισης
κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη
Σταδίου 29
101 10 – Αθήνα

Κοινοποίηση:
Υπουργό Εσωτερικών
κ. Χάρη Καστανίδη
Σταδίου 27
101 83 – Αθήνα


Κύριε Υπουργέ,

Και η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε κάθε προσπάθεια περικοπής και ανατροπής της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων που δεν βασίζεται σε Ιατρικά Επιστημονικά  δεδομένα αλλά γίνεται με στόχο την ικανοποίηση των εργοδοτών και της τρόικας.

Πρέπει η τελική λίστα των Β.Α.Ε. να απαλείψει κάθε αδικία και αυθαιρεσία ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των εργαζομένων.

Αναλυτικά οι προτάσεις μας είναι:

1.       Η ένταξη στα Β.Α.Ε. (κατηγορία Β.Α.Ε.) των εργαζομένων που αναλυτικά αναφέρονται στη με αριθμ. πρωτ.:1061/5-11-2010 πρότασή μας και συνημμένα σας στέλνουμε.
      Σημειώνουμε ότι οι αντίστοιχες κατηγορίες των εργαζομένων που είναι ασφαλισμένοι στο συνταξιοδοτικό καθεστώς του Ι.Κ.Α. και απασχολούνται με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού είναι ενταγμένοι και κάνουν χρήση των ευεργετικών διατάξεων για τα Β.Α.Ε.
      Άρα η ικανοποίηση του αιτήματός μας είναι μονόδρομος στο πλαίσιο της δίκαιης και ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων είτε έχουν ασφαλιστεί στο Ι.Κ.Α. είτε στο Δημόσιο.

2.       Επί πλέον είναι αναγκαία η ένταξη και νέων κατηγοριών στα Β.Α.Ε. και ειδικότερα για τον κλάδο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως:


-            Εργάτες Κήπων.
-            Δενδροκόμοι – Ανθοκόμοι - Κηπουροί.
-            Το ένστολο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας.
-  Εργατοτεχνικό προσωπικό των Ο.Τ.Α. που απασχολείται στους Βιολογικούς καθαρισμούς.
-            Χειριστές Μηχανημάτων Έργου (φορτωτές, JCB, κ.λ.π.)

3.       Την αναγνώριση και στους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου του Εργατικού Ατυχήματος και της Επαγγελματικής Ασθένειας.
Αναλυτικά η πρότασή μας είναι όπως αναφέρεται στο με αριθμ. πρωτ.: 1487/21-1-2010     έγγραφό μας που συνημμένα σας ξαναστέλνουμε.

Κύριε Υπουργέ,

Πιστεύουμε ότι θα λάβετε υπόψη σας και θα κάνετε αποδεκτές τις προτάσεις μας και θα ικανοποιήσετε τα δίκαια αιτήματα του κλάδου μας για την ένταξη και άλλων κατηγοριών εργαζομένων στα Β.Α.Ε.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συμπληρωματική πληροφορία που αφορά το σύνολο των προτάσεων μας.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος      Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος     Γιάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου