Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΒΗΜΑ - Αντιπαράθεση στο Δήμο Αθηναίων

Αφορμή η απόφαση να γίνει σε ξενοδοχείο η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω της κατάληψης


Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Π. Μπέη, σε συνεννόηση με τον κ. Γ. Καμίνη, να γίνει η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων σε ξενοδοχείο, αντί στην αίθουσα του δημαρχιακού Μεγάρου της πλατείας Κοτζιά, όπου συνεχίζεται η κατάληψη των συμβασιούχων.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, η μία μετά την άλλη, αρνούνται να δεχτούν αυτή την απόφαση. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Ν. Κακλαμάνη, παραμένουν στο κτίριο της οδού Κοτζιά . Όπως επεσήμανε στο «ΒΗΜΑonline», ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Λ. Σκιαδάς «είμαστε εντυπωσιασμένοι από το γεγονός ότι στη γνωστή ιστορία του δήμου Αθηναίων δεν υπάρχει προηγούμενο σαν αυτό που ζούμε σήμερα, δηλαδή να εγκαταλείπεται το δημαρχιακό Μέγαρο».

Ήδη η «Λαϊκή Συσπείρωση» (δημοτική παράταξη του ΚΚΕ) με επικεφαλής τον κ. Ν. Σοφιανό, αποφάσισε ότι δεν θα μετάσχει στη συνεδρίαση, καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή για τη στάση της απέναντι στους συμβασιούχους. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, η Ανοιχτή Πόλη με επικεφαλής την κυρία Ελένη Πορτάλιου.

Επίσης, δεν θα συμμετέχει στη συνεδρίαση ο εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ. Π. Κωνσταντίνου, ο οποίος τόνισε στο «ΒΗΜΑonline» ότι «δεν νομιμοποιούμε μία συνεδρίαση - παρωδία διότι οι εργαζόμενοι δεν είναι απειλή αλλά η ψυχή και καρδιά του Δήμου Αθήνας».

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και οι αντιπαραθέσεις δεν φαίνεται να έχουν τέλος. Μετά τις άκαρπες διαβουλεύσεις, που είχε ο κ. Καμίνης με τους συμβασιούχους για λήξη της κατάληψης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Π. Μπέης σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Αθηναίων, αποφάσισαν να μεταφέρουν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τον προϋπολογισμό του Δήμου σε αίθουσα ξενοδοχείου, καλώντας τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων να παρευρεθούν στις 3.30 το μεσημέρι.

Ο κ. Καμίνης είχε συναντηθεί το πρωί της Κυριακής με εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων , με πρόταση « να καθίσουμε όλοι μαζί να συζητήσουμε ένα πλαίσιο ρύθμισης για τους συμβασιούχους, το οποίο θα υποστηρίξουμε και θα προωθήσουμε στην κυβέρνηση». Παράλληλα, είχε ζητήσει να αποδώσουν το δημαρχιακό μέγαρο στη δημοτική αρχή προκειμένου αυτή να μπορέσει, όπως σημείωσε ο κ. Καμίνης, «σε συνθήκες πλήρους ελευθερίας να συζητήσει και να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του Δήμου».

Δεν αποδέχτηκαν τις προτάσεις τα σωματεία και ο κ. Καμίνης κατηγόρησε τους εκπροσώπους τους ότι «επέδειξαν μία στάση την οποία με συνδικαλιστικά κριτήρια αδυνατώ να κατανοήσω», αλλά υπογράμμισε με έμφαση ότι θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη λειτουργία του Δήμου. Όπως είπε «ο Δήμος θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό του και θα συνεχίσει να λειτουργεί υπηρετώντας τους δημότες».

Η δημοτική Αρχή κρίνει κρίσιμη τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το Τεχνικό Πρόγραμμα και το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης Δήμου Αθηναίων αλλά και τον Προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2011. Ο κ. Μπέης, ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, έστειλε την πρόσκληση προς τις παρατάξεις , αιτιολογώντας την σύγκληση της συνεδρίασης σε άλλο μέρος. Σημείωνε το κατεπείγον του ζητήματος «αφενός μεν της καταληκτικής ημερομηνίας ψήφισης του προϋπολογισμού, την 31-3-2011 και αφετέρου της συνεχιζόμενης μέχρι τώρα κατάληψης, της συνήθους αίθουσας των συνεδριάσεων του Δ.Σ, επί της οδού Αθηνάς αρ. 63 στην Αθήνα, που την καθιστά ακατάλληλη και μη επαρκή».

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου